Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί τα μπουκάλια της μπύρας είναι μόνο πράσινα ή καφέ; (φωτό)

Είναι κάτι το οποίο δεν του δίνουμε συχνά σημασία. Για ποιο λόγο είναι τα μπουκάλια της μπύρας χρωματιστά; Έχετε αναρωτηθεί ποτέ; Τα περισσότερα είναι κυρίως πράσινα ή καφέ και βέβαια γυάλινα.

Το γυαλί επιλέχθηκε ήδη από τον 19ο αιώνα ως ιδανικό για την αποθήκευση της μπύρας που την διατηρεί φρέσκια για περισσότερο χρόνο.

Ωστόσο αν και αρχικά είχε επιλεγεί το διάφανο γυαλί για τα μπουκάλια, αργότερα αντικαταστάθηκε με χρώμα.

Γιατί όμως συνέβη αυτό;

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όσον αφορά τη γεύση και την ποιότητα της μπύρας, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Η μπύρα άρχισε να μυρίζει περίεργα και αυτή η αποκρουστική μυρωδιά οφειλόταν στο γεγονός ότι το διάφανο γυαλί επέτρεψε στις ακτίνες UV να το διαπεράσουν, αλλάζοντας τη μυρωδιά αλλά και τη γεύση του ποτού.

Έτσι σαν λύση δόθηκε η αλλαγή του χρώματος του γυαλιού. Το καφέ χρώμα απέτρεπε την ακτινοβολία από το να επηρεάσει την ποιότητα του ποτού. Στην πορεία προστέθηκε και το πράσινο γυαλί, καθώς το καφέ είχε έλλειψη μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

 

Tags
Back to top button