Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έχετε αναρωτηθεί; - Γιατί αλλάζουν χρώμα τα φρούτα κατά την ωρίμασή τους;

Σχεδόν κάθε φρούτο, όταν είναι άγουρο έχει κάποια απόχρωση του πράσινου, η οποία οφείλεται σε μια αφθονία της χλωροφύλλης, ενώ η ουσία που συμβάλλει πιο αποφασιστικά για την ωρίμανση του φρούτου είναι το αιθυλένιο, το οποίο παράγεται με φυσικό τρόπο μέσα στο φρούτο.

Όσο το φρούτο μαλακώνει, η χλωροφύλλη διασπάται και σιγα σιγά χάνεται το πράσινο χρώμα, ενώ ταυτόχρονα με αυτό ξεκινάνε να φαίνονται και τα πραγματικά χρώματα του φρούτου.

Οι δυο βασικοί «ένοχοι» για την παρουσία των άλλων χρωμάτων στα φρούτα είναι βασικά τα καροτενοειδή, χρωστικές ουσίες δηλαδή που προσδίδουν στο φρούτο πορτοκαλί και κίτρινα χρώματα και οι ανθοκυανίνες που είναι υπεύθυνες για το μωβ, το κόκκινο και το μπλε.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως το αιθυλένιο είναι ένα συστατικό που αν και παράγεται φυσικά μέσα από το φρούτο, χρησιμοποιείται ταυτόχρονα και από τους ανθρώπους προκειμένου να αυξήσουν τους ρυθμούς ωρίμανσης ενός φρούτου προκειμένου αυτό να βγει στην αγορά.

Tags
Back to top button