Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Έχεις νιώσει ποτέ σαν να πέφτεις στο κενό όταν κοιμάσαι; Τι συμβαίνει (βίντεο)

Συμβαίνει σε πολλούς ανθρώπους. Αρχίζεις να βυθίζεσαι στον ύπνο και βλέπεις σε όνειρο πως αρχίζεις να πέφτεις ή κάτι σε χτυπάει, και πετάγεσαι ξαφνικά ταραγμένος!


Ο σπασμός αυτός που νιώθουμε πριν ξυπνήσουμε έχει απασχολήσει πολλούς. Όμως στην πραγματικότητα δεν έχει κάποια σχέση με αυτά που βλέπουμε στον ύπνο μας. Πρόκειται για έναν τύπο ακούσιου μυοκλονικού σπασμού που φέρει διάφορες ονομασίες όπως έναρξη ύπνου, υπνικός σπασμός, υπναγωγικός σπασμός. Αυτό που συμβαίνει είναι ότι οι μύες συστέλλονται γρήγορα και χαλαρώνουν ξανά, προκειμένου να φέρουν το σώμα στην κατάλληλη κατάσταση για να κοιμηθεί.

Συνήθως συμβαίνει σε ανθρώπους που πέφτουν για ύπνο ενώ είναι πολύ κουρασμένοι. Σπάνια, όταν το σώμα θα είναι πολύ κουρασμένο, ο εγκέφαλος θα επεξεργάζεται τα στάδια του ύπνου πολύ γρήγορα και μπορεί να μας κάνει να νομίζουμε πως το σώμα είναι σε μία κατάσταση πτώσης. Θα αντιδράσει εκλύοντας διάφορα χημικά και θα χτίσει ένα όνειρο με σκοπό να μας ξυπνήσει.

Tags
Back to top button