Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ευθεία πολεμική απειλή του Ιρανού ΥΠΕΞ στις χώρες της Μεσογείου και ειδικά την Κύπρο ενώ οι Τούρκοι απλά παρακολουθούν

Πρόκληση από τον Ιρανό ΥΠΕΞ σε όλες τις χώρες σε Μέση Ανατολή και Ανατολική Μεσόγειο, σχετικά με την χρήση του εναέριου χώρου τους από αμερικανικά, βρετανικά ή ισραηλινά αεροσκάφη σχετικά με την κυοφορούμενη επίθεση κατά του Ιράν.   

Υπουργός Εξωτερικών του Ιράν: “Οποιαδήποτε χώρα επιτρέπει στους εχθρούς μας να χρησιμοποιήσουν τον εναέριο χώρο της εναντίον μας θα φέρει την ευθύνη”.

Αυτό ανέφερε λιβανέζικο ΜΜΕ, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για το ύφος και τον τρόπο που ετοιμάζονται να αντιδράσει η Τεχεράνη σε κάθε νέο πολεμικό σενάριο, από εδώ και στο εξής.

Στην Κύπρο για παράδειγμα ως γνωστόν, υπάρχουν δύο βρετανικές στρατιωτικές βάσεις, από τις οποίες χθες απογειώθηκαν βρετανικά και αμερικανικά αεροσκάφη τα οποία αναχαίτησαν ιρανικούς βαλλιστικούς πυραύλους.

Η Κύπρος είναι η κύρια βάση ανθρωπιστικών επιχειρήσεων σε όλο αυτό το δράμα που βλέπουμε να εκτυλίσσεται σε Γάζα, Λίβανο και Ισραήλ με την ιρανική επίθεση.

Επίσης στην Κρήτη, έχουμε την ναυτική βάση της Σούδας, από την οποία οι ΗΠΑ ελέγχουν ολόκληρη την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ  οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν πολλά σημεία της ελληνικής επικράτειας, μετά την αμυντική συμφωνία με την Αθήνα πριν 2 χρόνια.

Όλες αυτές οι εγκαταστάσεις πιθανόν να στοχοποιηθούν σύμφωνα με τον Ιρανό ΥΠΕΞ, που προκλητικά απειλεί τους πάντες, σε μια προσπάθεια να αποφύγει η Τεχεράνη κύμα ισραηλινών και αμερικανικών βαλλιστικών πυραύλων, από την Μεσόγειο, αλλά και τον Περσικό Κόλπο.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Ερντογάν θα απαγορέψει κάθε πολεμική δραστηριότητα των ΗΠΑ στην βάση του Ιντσιρλίκ, για να μην υπάρχει τουρκική εμπλοκή σε κάθε επιθετικό σενάριο κατά του Ιράν, μετά την χθεσινή επίθεση των Ιρανών στο Ισραήλ.

Σε κάθε περίπτωση ένας γενικός πόλεμος μεταξύ Ιράν και Ισραήλ, θα προκαλέσει μια χαώδη κατάσταση στην ΝΑ Ευρώπη και σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο, αφού το Ιράν έχει τρομοκράτες σε πολλές πόλεις της ΕΕ, τους οποίους θα ενεργοποιήσει για τα δικά του δολοφονικά σχέδια.

Η Ρωσία κατηγορεί τις ΗΠΑ για την κλιμάκωση της έντασης

Η Ρωσία απέδωσε την κλιμάκωση της έντασης στη Δυτική Ασία, με αποκορύφωμα την πυραυλική επίθεση του Ιράν στην ισραηλινή οντότητα το βράδυ της Τρίτης, στην αποτυχημένη πολιτική των ΗΠΑ.

Για το θέμα αυτό, η εκπρόσωπος του επέκρινε την πολιτική του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στην περιοχή της Δυτικής Ασίας, χαρακτηρίζοντάς την αποτυχία καθώς οι εντάσεις συνεχίζουν να αυξάνονται.

"Μια πλήρης αποτυχία της κυβέρνησης Μπάιντεν στη Μέση Ανατολή. Ένα αιματηρό δράμα που ολοένα και αυξάνεται. Οι άναρθρες δηλώσεις του Λευκού Οίκου καταδεικνύουν πλήρη αδυναμία στην επίλυση κρίσεων.

Οι προσπάθειες του [Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Α. Μπλίνκεν] οδήγησαν σε δεκάδες χιλιάδες θύματα και ένα αδιέξοδο», ανέφερε η ίδια.

Ρωσία, Κίνα, Ιράν και Τουρκία έχουν δημιουργήσει τον δικό τους άξονα και κινούνται πάνω σε εντελώς διαφορετικό πλαίσιο σε ότι αφορά την Μέση Ανατολή από την δύση.

Αυτό ακριβώς είναι το κομβικό σημείο που μπορεί να προκαλέσει ολοκληρωτικό πόλεμο.   

 

Tags
Back to top button