Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Οικονομια

Εφορία: Μειώθηκαν τα χρέη αλλά αυξήθηκαν οι οφειλέτες

Στα 105,4 δισεκατομμύρια ευρώ μειώθηκε το ληξιπρόθεσμο χρέος στην εφορία τον μήνα Νοέμβριο, οπότε και έληγε η διορία υπαγωγής στην έκτακτη ρύθμιση των 120 δόσεων. Ωστόσο και τότε πάλι, μόλις 6,5 δισ. ευρώ (ή 1 στα 16 ευρώ χρέους) είχε σε μπει κάποια ρύθμιση χρεών. Επιπλέον, ο αριθμός των οφειλετών που δεν θα βγάζουν πέρα αυξήθηκε αντί να μειωθεί, παρά τις 120 δόσεις που ακόμη ήταν ανοικτές και «έτρεχαν».

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, για τον μήνα Νοέμβριο και χωρίς να συνυπολογίζονται οι προσαυξήσεις (περί τα 80 δισ. ευρώ επιπλέον):

· Συνολικό Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο: € 105.426.637.203,36 (μείωση κατά 0,53% σε σχέση με Οκτώβριο 2019)

· Ανεπίδεκτα είσπραξης: € 20.154.287.915

· Ρυθμιζόμενο ποσό: € 6.496.468.774,89

· Υπόλοιπο σε αναστολή: € 1.077.328.179

· Πραγματικό Ληξιπρόθεσμο Υπόλοιπο: € 85.272.349.288,36

· Πλήθος οφειλετών : 4.239.724 (αύξηση κατά 0,8% σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2019). Την αντίστοιχη περίοδο το 2018 ο συνολικός αριθμός οφειλετών ανερχόταν στους 4.200.472

 Νέο ληξιπρόθεσμο:

Σε ό,τι αφορά το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που προστέθηκε στα βιβλία της εφορίας, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται οφειλές προς το δημόσιο που δεν προέρχονται από φόρους, στο 11μηνο έφτασε τα 6,953 εκ. , ενώ την ίδια περίοδο το 2018 είχε φτάσει τα 9,690 εκ. (μείωση κατά 28,25%).

Για το μήνα αναφοράς (Νοέμβριος), το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 737εκ, ενώ την ίδια περίοδο είχε φτάσει τα 857εκ (μείωση κατά 14%)

Σε ό,τι αφορά το συνολικό «νέο ληξιπρόθεσμο» που προστέθηκε στα βιβλία της εφορίας, εξαιρουμένων των μη φορολογικών κατηγοριών:

Για το 11μηνο το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 6,467 εκ, ενώ την ίδια περίοδο το 2018 έφτασε τα 7,938εκ (μείωση κατά 18,5%)

Για το μήνα αναφοράς (Νοέμβριος), το νέο ληξιπρόθεσμο έφτασε τα 646 εκ., ενώ την ίδια περίοδο το 2018 είχε φτάσει τα 801 εκ. (μείωση κατά 19,3%)

Το 96,4% περίπου προέρχεται από τις εξής κατηγορίες

Εισπράξεις έναντι νέου ληξιπροθέσμου:

Σε ό,τι αφορά τις εισπράξεις έναντι νέου ληξιπροθέσμου για τον Νοέμβριος (εξαιρουμένων των μη φορολογικών κατηγοριών), έφτασαν τα 336 εκ. (έναντι 326 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του 2018) εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό (94%) οφείλεται στις παρακάτω κατηγορίες φόρων:

Tags
Back to top button