Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Εφετείο στη Βρετανία επικύρωσε την απαγόρευση της οργάνωσης Palestine Action - Έχει χαρακτηριστεί ως «τρομοκρατική»

Εφετείο στη Βρετανία επικύρωσε σήμερα την απαγόρευση της οργάνωσης Palestine Action, η οποία χαρακτηρίστηκε τον Ιούλιο του 2025 «τρομοκρατική» από την κυβέρνηση του Κιρ Στάρμερ, μια απόφαση που οδήγησε στη σύλληψη περισσότερων από 3.000 υποστηρικτών της.

Η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών ήταν «αναλογική» και «δεν ήταν παράνομη», εκτίμησε το Εφετείο.

Η δικαστής Σου Καρ υπογράμμισε ότι η απαγόρευση της φιλοπαλαιστινιακής οργάνωσης και ο χαρακτηρισμός της ως τρομοκρατικής ήταν «αμφιλεγόμενες» ενέργειες. Ωστόσο «είναι θεμελιώδες λάθος να αγνοήσουμε το γεγονός ότι η Palestine Action προωθεί παράνομη βία που προσομοιάζει σε τρομοκρατία», πρόσθεσε.

«Θα μπορούσα επομένως να πάω στη φυλακή. Δεν είναι πολύ πιθανό, όμως δεν είναι πλέον αδύνατον», υπογράμμισε.

Κάθε εκδήλωση υποστήριξης στην Palestine Action τιμωρείται με ποινή έως και 6 μηνών φυλάκισης ενώ η συμμετοχή σε αυτήν ή η οργάνωση εκδηλώσεων υποστήριξης μπορεί να επιφέρει κάθειρξη έως και 14 ετών.

Πολλοί άνθρωποι συνελήφθησαν σήμερα έξω από τα δικαστήρια.

«Υπάρχει απογοήτευση και οργή» μετά την απόφαση «όμως ξέρω ότι έχουμε δίκιο» είπε μια διαδηλώτρια, η Χόλι Ρόουι. «Όσο περισσότερο μας καταπιέζουν, τόσο περισσότερο θα αγωνιζόμαστε για δικαιοσύνη», πρόσθεσε η 35χρονη Βρετανίδα. Το Εφετείο επικύρωσε την απαγόρευση της οργάνωσης Palestine Action, που έχει χαρακτηριστεί "τρομοκρατική"

Tags
Back to top button