Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος στο Ρέθυμνο – Δράση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και του δήμου

«Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν». Με αυτό το σύνθημα, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και ο Δήμος Ρεθύμνης προσφέρουν δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο στις 15 και 16 Μαρτίου 2017.


Σύμφωνα με την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, η καλύτερη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα σε ποσοστό που φθάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο, ενώ με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις Ελληνίδες. Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο, υπολογίζεται στις 5.000.

Ωστόσο, παρά την υψηλή συχνότητα, η ασθένεια απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα, τόσο εξαιτίας της σημαντικής προόδου της ιατρικής επιστήμης -δηλ. πιο αποτελεσματικές και εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις- όσο και γιατί ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει. Αποτέλεσμα η διάγνωση του καρκίνου σε πρώιμο στάδιο, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.

Στo πλαίσιο του προγράμματος μαστογραφικού ελέγχου, η μονάδα μαστογράφου θα βρίσκεται στο Δημαρχείο Ρεθύμνου, στις 15 και 16 Μαρτίου 2017, ώστε να διευκολυνθούν οι γυναίκες που λόγω γεωγραφικών ιδιαιτεροτήτων, κοινωνικών δυσκολιών ή προκαταλήψεων και οικονομικών προβλημάτων, δεν έχουν πρόσβαση ή αδυνατούν να υποβληθούν σε μαστογραφικό έλεγχο.


Το τηλέφωνο για ραντεβού, τα οποία ξεκίνησαν να κλείνονται από σήμερα Τρίτη 7 Μαρτίου με σειρά προτεραιότητας, είναι το 2831341223.

Οι προϋποθέσεις για το μαστογραφικό έλεγχο, είναι οι εξής: «ηλικίες από 40 έως 70 ετών, να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην υπάρχει ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό, η γυναίκα να μην είναι σε έμμηνο ρύση, από 3 ημέρες πριν έως 5 ημέρες μετά.

Το πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου δεν απευθύνεται σε γυναίκες με οικονομική άνεση ή επαρκή ασφαλιστική κάλυψη.

Tags
Back to top button