Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δείτε ποιο είναι το «κολπάκι» για τα λαχανικά στον ατμό

Τα λαχανικά στον ατμό παρά τις φήμες που κυκλοφορούν είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους μαγειρέματός τους ώστε να διατηρούν όλα τα θρεπτικά συστατικά τους.

Και ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να γίνει αυτό είναι ο φούρνος μικροκυμάτων. Τα λαχανικά στα μικροκύματα παραμένουν υγιεινά, καθώς δεν χρειάζονται πρόσθετα λιπαρά, όπως όταν τα τηγανίζουμε με λάδι.

Και την ίδια ώρα δεν έχουμε απώλεια βιταμινών, όπως όταν τα βράζουμε και η βιταμίνη C καταλήγει στο νερό.

Όλα τα λαχανικά γίνονται στον ατμό στα μικροκύματα, από το μπρόκολο και τα καρότα μέχρι τα σπαράγγια, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το κουνουπίδι, το σπανάκι κ.λπ.

Αφού πλύνουμε λοιπόν καλά τα λαχανικά, τα κόβουμε σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους. Και κατόπιν έχουμε δύο επιλογές μαγειρέματος.

Είτε τα βάζουμε σε ένα σκεύος με καπάκι που μπαίνει στον φούρνο μικροκυμάτων, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, είτε τα βάζουμε σε ένα πιάτο και τα καλύπτουμε με τρία χαρτιά κουζίνας νοτισμένα με νερό.

Και στους δύο τρόπους βάζουμε τον φούρνο μικροκυμάτων στην υψηλή ένταση και δεν χρειάζονται παρά μερικά λεπτά.

Λαχανικά με φύλλα σαν το σπανάκι θέλουν 3 λεπτά, τα μαλακά λαχανικά σαν το μπρόκολο και το κουνουπίδι 3-4 λεπτά, τα σπαράγγια 4-6 λεπτά και τα πιο σκληρά, όπως τα καρότα, από 6-8 λεπτά.

Tags
Back to top button