Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δείτε γιατί δεν πρέπει ποτέ να βάζετε τις πατάτες στο ψυγείο!

Οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν το καλοκαίρι μπορεί να μας βάλουν σε πειρασμό να αποθηκεύσουμε στο ψυγείο ακόμη και τρόφιμα που κανονικά αφήνουμε σε κάποιο ντουλάπι ή σε ένα καλάθι επάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Καλό είναι να το κάνουμε όταν πρόκειται για τρόφιμα που μπορεί να αλλοιωθούν από τη ζέστη, όπως σοκολάτες ή φρούτα, δεν πρέπει όμως ποτέ να βάζουμε στο ψυγείο τις ωμές πατάτες.

Σύμφωνα με τη βρετανική Υπηρεσία Προτύπων Τροφίμων (FSA), όταν τοποθετούμε τις ωμές πατάτες στο ψυγείο αυξάνεται η περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα. Όταν στη συνέχεια μαγειρέψουμε τις πατάτες τα σάκχαρα αυτά θα οδηγήσουν στο σχηματισμό ακρυλαμιδίων, μια κατηγορία χημικών ουσιών που ενδεχομένως συσχετίζεται με την εμφάνιση καρκίνου.

Ο καλύτερος τρόπος να αποθηκεύουμε τις πατάτες, ασχέτως εποχής, είναι να τις τοποθετούμε σε μια χάρτινη σακούλα ή σε ένα καλάθι σε ένα δροσερό μέρος χωρίς υγρασία και χωρίς να εκτίθενται στο φως.

Πηγή: onmed.gr

Tags
Back to top button