Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΚΥΡΙΑ ΘΕΜΑΤΑ

Δεύτερο πολεμικό επεισόδιο εναντίον της Ιταλίας: Τουρκικά πλοιάρια εμβόλισαν ιταλικό αλιευτικό βορειοανατολικά της Κύπρου

Κύρια θέματα, Αιγαίο-Αν. Μεσόγειος • 11/05/2021 - 18:12
Δεύτερο πολεμικό επεισόδιο εναντίον της Ιταλίας: Τουρκικά πλοιάρια εμβόλισαν ιταλικό αλιευτικό βορειοανατολικά της Κύπρου

Σπεύδει ελικόπτερο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού!

Δεύτερο κατά σειρά πολεμικό επεισόδιο εναντίον της Ιταλίας είχαμε πριν λίγες ώρες καθώς ιταλικό αλιευτικό εμβολίσθηκε από τουρκικά πλοιάρια βορειοανατολικά της Κύπρου.

Πρόκειται για καθαρά πολεμική πράξη καθώς οι Τούρκοι εμβόλισαν το ιταλικό πλοιάριο.

Αυτό αποκάλυψε πριν λίγο η εφημερίδα της Ρώμης La Repubblica.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι το πλήρωμα του ιταλικού αλιευτικού προσπαθούσε να ψαρέψει κόκκινη γαρίδα και ότι βρισκόταν βορειοανατολικά της Κύπρου.

Ιταλοί: “Μας εμβόλισαν οι Τούρκοι”

Το συγκεκριμένο ψαράδικο, το «Μικέλε Τζακαλόνε», είχε ξεκινήσει από την Ματζάρα Νετλ Βάλο της Σικελίας και αφού δέχθηκε επίθεση με πέτρες, εμβολίσθηκε από το τουρκικό πλοιάριο.

Ο «Τζακαλόνε «είχε δεχθεί επίθεση και στις 3 Μαΐου, στα ανοικτά της Βεγγάζης (Λιβύη).

«Παρόμοια επεισόδια είχαν συμβεί ξανά, αλλά ποτέ αυτού του μεγέθους. Το αλιευτικό σκάφος βρίσκεται σε αυτήν την περιοχή, στα διεθνή ύδατα (μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, 27 μίλια από τις τουρκικές ακτές) αφού είχε δεχθεί επιβίβαση από τους Λιβύους στις 3 Μαΐου», είπε ο ιδιοκτήτης του σκάφους που έκανε λόγο για 10 μικρά τουρκικά πλοιάρια.

«Έχουμε καταστραφεί, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Σε όποια περιοχή κι αν πάμε, μας κυνηγούν. Ζητούμε από τα θεσμικά όργανα να εργαστούν για να κάνουν μια συμφωνία ειδικά με τη Λιβύη», πρόσθεσε.

Στο σημείο του συμβάντος κατευθύνεται ελικόπτερο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού.

Διαβάστε επίσης

Eπιβεβαιώνεται ο τουρκικός “δάκτυλος” και στην πρώτη επίθεση

Στο πρώτο επεισόδιο που έλαβε χώρα πριν μερικές ημέρες, πλοίο της ακτοφυλακής της Λιβύης άνοιξε πυρ και έπληξε ιταλικό αλιευτικό τραυματίζοντας τον καπετάνιο. Παράλληλα κτυπήθηκαν ακόμη δύο ιταλικά σκάφη.

Το δεύτερο συμβάν επιβεβαιώνει πως  η Τουρκία έδωσε εντολή σε δυνάμεις που στην μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης παραμένουν πιστές στον Σάρατζ, δηλαδή στην Άγκυρα.

Οπως είχαμε σημειώσει εξαρχής, ο Ερντογάν απαντά στον Ντράγκι στο πεδίο της μάχης.

Το έχει κάνει δύο φορές μέχρι τώρα. Θα επιτρέψει η Ιταλία να συμβεί και τρίτη φορά;

Και κάτι τελευταίο. Τα δήθεν τουρκικά ψαράδικα είναι επανδρωμένα με πράκτορες της ΜΙΤ άρα ν διαταγή ήρθε από τα κεντρικά.

H Eλλάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί οπωσδήποτε την ρήξη Ιταλίας-Τουρκίας στην Αν Μεσόγειο.

Tags
Back to top button