
Το Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του βρίσκονταν σε συνεχείς διαβουλεύσεις σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.
Το Σάββατο, στον διευρυμένο «πρωινό καφέ», η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ διαφοροποίησε ελαφρώς τον αρχικό σχεδιασμό της για τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης του Πολυτεχνείου, αποφασίζοντας να υπάρξει μόνο η συμβολική κατάθεση στεφάνου στο ΕΑΤ/ΕΣΑ από ολιγομελή αντιπροσωπεία του κόμματος.
ΣΥΡΙΖΑ: Απόπειρα δημιουργίας τεχνητής έντασης από την κυβέρνηση
Ωστόσο, η απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων αιφνιδίασε την Κουμουνδούρου και διαφοροποίησε το πολιτικό διακύβευμα. Στον ΣΥΡΙΖΑ προέβησαν αμέσως σε ανακοίνωση με την οποία καταδίκασαν την απόφαση της κυβέρνησης, ενώ αποφασίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας να πραγματοποιήσει τηλεφωνικές επαφές με τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, προκειμένου να εξεταστεί η πιθανότητα κοινής αντίδρασης.
Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι η κυβέρνηση είναι σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση λόγω της διαχείρισης της πανδημίας και της καταλογίζουν απόπειρα δημιουργίας τεχνητού σκηνικού έντασης, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα. «Κάνει μια απέλπιδα προσπάθεια να εμφανίσει ένα ζήτημα δημόσιας υγείας ως ζήτημα καταστολής πολιτικών ελευθεριών και δημοκρατικών δικαιωμάτων», σημειώνουν στην Κουμουνδούρου.
Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για «χουντικής έμπνευσης» απόφαση, η οποία δεν αποσκοπεί στην υγειονομική προστασία, αλλά καταδεικνύει την προσπάθεια του Πρωθυπουργού να στοχεύσει και να «χαϊδέψει», όπως λένε, τα αυτιά ενός «συντηρητικού ακροατηρίου καθώς και της Ακροδεξιάς πτέρυγας στο κόμμα του».