Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι Ουκρανοί! Τσετσένοι με οπλισμένα Cybertruck άνοιξαν πυρ εναντίον τους (Βίντεο)

Τουλάχιστον δύο ημιφορτηγά τύπου Cybertruck της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla με ενσωματωμένα πολυβόλα όπλα παρατάχθηκαν από τσετσενικές μονάδες στο ρωσο-ουκρανικό πεδίο της μάχης. Ένα νέο σχετικό βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει αυτά τα οχήματα να εκτελούν αποστολή περιπολίας και να ανοίγουν πυρ έναντι ενός drone.

Χρήστες στο διαδίκτυο ξαφνιάστηκαν από την εν λόγω εξέλιξη, όπως επίσης εντυπωσιάστηκαν από την ποιότητα του υλικού. Κάποιοι σχολίασαν πως το βίντεο μοιάζει περισσότερο με διαφήμιση των δυνατοτήτων του Cybertruck παρά με υλικό που καταγράφηκε στο πεδίο της μάχης.

Εμείς να σας υπενθυμίσουμε πως το πρώτο οπλισμένο Tesla Cybertruck εμφανίστηκε στις 17 Αυγούστου φέτος στην Τσετσενία, όπου και οδηγήθηκε από τον πρόεδρο του κράτους Ραμζάν Καντίροφ. Ο Καντίροφ δημοσίευσε ένα βίντεο όπου φαίνονταν να οδηγά ο ίδιος το όχημα, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με ένα πολυβόλο όπλο στην καρότσα του. Η εν λόγω τροποποίηση ουσιαστικά μετέτρεψε το Cybertruck από ένα απλό ηλεκτρικό ημιφορτηγό σε ένα στρατιωτικό όχημα, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τις ρωσικές δυνάμεις στον πόλεμο της Ουκρανίας.

Εντυπωσιάστηκαν οι Τσετσένοι με το Cybertruck

Ο Καντίροφ δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το Cybertruck, αποκαλώντας το μάλιστα Cyberbeast (beast σημαίνει κτήνος) επειδή επιδεικνύει υψηλή ταχύτητα, ευκινησία και ανθεκτικότητα. Έδωσε συγχαρητήρια στον Αμερικανό επιχειρηματία και διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla Ίλον Μασκ για την προηγμένη τεχνολογία του Cybertruck. Ο Καντίροφ πρόσθεσε πως το όχημα θα παρατάσσονταν σύντομα στην Ουκρανία προς υποστήριξη των στρατιωτών του.

Από τα τσετσενικά βίντεο παρατηρούμε πως το Cybertruck εξοπλίστηκε με πολυβόλα τύπου PKM, όπλα τα οποία αναμένεται να προσδώσουν στα οχήματα την ικανότητα αυτοάμυνας, όπως και την δυνατότητα να εμπλακούν με εχθρικές εναέριες απειλές, όπως drones. Επίσης τα οχήματα βάφτηκαν σε πράσινο χρώμα, δηλαδή τον βασικό χρωματισμό του ρωσικού στρατιωτικού καμουφλάζ.

Να σημειώσουμε σε αυτό το σημείο πως ο Καντίροφ είχε ευχαριστήσει προσωπικά τον Μασκ για το Cybertruck του, ενώ τον προσκάλεσε δημόσια να επισκεφθεί την Τσετσενία ως φιλοξενούμενός του. Βέβαια ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος λίγο αργότερα αρνήθηκε κάθε συμμετοχή στο όλο ζήτημα και διευκρίνισε πως σε καμία περίπτωση δεν δώρισε κανένα Cybertruck στον Τσετσένο ηγέτη.

Μετέπειτα ο Καντίροφ κατηγόρησε τον Μασκ πως απενεργοποίησε το Cybertruck του, μία κατηγορία την οποία και αυτή διέψευσε ο Μασκ. 

Συμπερασματικά, παραμένει μυστήριο πώς κατέληξαν τα αμερικανικά Cybertruck στα χέρια των Τσετσένων και Ρώσων στρατιωτών.

 

Tags
Back to top button