Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Δεν παχαίνει η μακαρονάδα λέει η επιστήμη – Έρευνα ανατρέπει όσα γνωρίζαμε (βίντεο)

Ιταλοί ερευνητές από το Ινστιτούτο Neurologico Mediterraneo Neuromed (I.R.C.C.S.), ειδικοί σε θέματα δίαιτας και διατροφής, υποστηρίζουν ότι οι υδατάνθρακες στο πιο παραδοσιακό πιάτο της χώρας τους έχουν απλά “κακή φήμη”.


Η έρευνά τους έδειξε ότι η μακαρονάδα ΔΕΝ παχαίνει, αλλά, αντιθέτως, τα ζυμαρικά συνδέονται με χαμηλότερο Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ) και μπορούν να βοηθήσουν άτομα που προσπαθούν να χάσουν βάρος!

Αφότου ανέλυσαν τα δεδομένα από δύο σημαντικές επιδημιολογικές μελέτες, οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι η κατανάλωση ζυμαρικών δεν ήταν συνδεδεμένη με υψηλότερο ποσοστό παχυσαρκίας. Βρήκαν το αντίθετο!

“Με την ανάλυση ανθρωπομετρικών δεδομένων των συμμετεχόντων και των διατροφικών τους συνηθειών, βρήκαμε ότι η κατανάλωση ζυμαρικών, σε αντίθεση με ό,τι πολλοί πιστεύουν, δεν σχετίζεται με την αύξηση του σωματικού βάρους”, δήλωσε χαρακτηριστικά  ο επικεφαλής ερευνητής, George Pounis.

“Ο κόσμος πιστεύει ότι τα ζυμαρικά κάνουν κακό σε όποιον θέλει να χάσει βάρος (…) Και μερικοί άνθρωποι τα κόβουν εντελώς από τα γεύματά τους. Υπό το πρίσμα αυτής της έρευνας, μπορούμε να πούμε ότι αυτό δεν είναι μια σωστή στάση”, πρόσθεσε η Licia Iacoviello, επικεφαλής στο Εργαστήριο Μοριακής και Διατροφικής Επιδημιολογίας της Neuromed.


Η Iacoviello λέει ότι οι οπαδοί της μεσογειακής διατροφής μπορούν να καταναλώνουν κανονικά ζυμαρικά, όπως θα έκαναν και με άλλα συστατικά της διατροφής τους: με μέτρο!

Οι έρευνες που υπερασπίζονται την κατανάλωση ζυμαρικών επισήμαναν το αδιαμφισβήτητο γεγονός, ότι ο ρόλος των ζυμαρικών στην Μεσογειακή διατροφή προηγείται κατά πολλών ετών της σύγχρονης “επιδημίας” παχυσαρκίας και διαβήτη. Επομένως, αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα ζυμαρικά, τότε αυτό δεν είναι καθεαυτά τα ζυμαρικά, αλλά το γεγονός ότι συχνά αποτελούν “όχημα” για υπερβολικά λιπαρές σάλτσες. Και λένε ότι αυτές οι σάλτσες είναι που κάνουν την μεγαλύτερη “ζημιά” στον ΔΜΣ.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό 

iatropedia.gr

Tags
Back to top button