Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βρετανία:40 νέες καταγγελίες κατά του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ

Η αστυνομία της Βρετανίας ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή, ότι δέχτηκε 40 νέες καταγγελίες για τον πρώην ιδιοκτήτη του Harrods Μοχάμεντ αλ Φαγέντ και με άλλους μετά τις καταγγελίες πολλών γυναικών σε βάρος του εκλιπόντος επιχειρηματία για σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ του BBC.

Τον Σεπτέμβριο η βρετανική αστυνομία έκανε έκκληση προς όποιον τυχόν έχει να καταγγείλει κάτι εναντίον του αλ Φαγέντ να επικοινωνήσει και δεσμεύτηκε ότι θα ασκηθούν διώξεις μετά τις καταγγελίες.

«Από τότε που προβλήθηκε το ντοκιμαντέρ και μετά την πρόσφατη έκκλησή μας αστυνομικοί έχουν δεχτεί πολυάριθμες πληροφορίες, κυρίως που συνδέονται με τις ενέργειες του Μοχάμεντ αλ Φαγέντ, αλλά κάποιες και με ενέργειες άλλων» δήλωσε ο Στίβεν Κλέιμαν, ο επικεφαλής του τμήματος ειδικού εγκλήματος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας.

Οι νέες καταγγελίες αφορούν 40 θύματα και καλύπτουν αδικήματα -ανάμεσά τους σεξουαλικές επιθέσεις και βιασμούς- κατά το διάστημα 1979-2013, αναφέρει η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Ο αλ Φαγέντ πέθανε σε ηλικία 94 ετών το 2023. Αγόρασε το πολυτελές πολυκατάστημα το 1985 και το πούλησε το 2010.

Παρότι δεν υπάρχει προοπτική καταδίκης του αλ Φαγέντ καθώς δεν βρίσκεται στη ζωή, η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνεχίζει να ερευνά το αν άλλα πρόσωπα μπορούν να παραπεμφθούν στη δικαιοσύνη για ποινικά αδικήματα.

Η αστυνομία συνεχίζει να απευθύνεται σε τυχόν θύματα ή σε όποιον γνωρίζει πρόσωπα που διευκόλυναν τις ενέργειες του αλ Φαγέντ.
 

Tags
Back to top button