Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βραζιλία: Ο Μασκ κάνει πίσω στη μάχη με τη Δικαιοσύνη - Ορίζει νομικό εκπρόσωπο για το X

Η X υποχώρησε στη μάχη της με τη Δικαιοσύνη στη Βραζιλία, καθώς ανακοίνωσε ότι συμμορφώθηκε με δικαστικές αποφάσεις που είχαν εμποδίσει την πρόσβαση των χρηστών της χώρας στο κοινωνικό δίκτυο.

Η πλατφόρμα, όπως αναφέρει ο Guardian, συμμορφώθηκε με ένα από τα βασικά αιτήματα του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βραζιλίας και διόρισε νομικό εκπρόσωπο στη χώρα. Κατέβαλε επίσης τα οφειλόμενα πρόστιμα και κατέβασε λογαριασμούς χρηστών που το δικαστήριο είχε διατάξει να αφαιρεθούν με το σκεπτικό ότι απειλούσαν τη δημοκρατία της χώρας.

Τσετσενία: Επίθεση Καντίροφ στον Ίλον Μασκ ότι... «απενεργοποίησε» το Cybertruck που του δώρισε


Πάντως, το Ανώτατο Δικαστήριο δήλωσε ότι η X δεν είχε καταθέσει τα κατάλληλα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι είχε διορίσει την Ρακέλ ντε Ολιβέιρα Κονσεϊσάο ως εκπρόσωπό της στη Βραζιλία. Έδωσε προθεσμία πέντε ημερών στην εταιρεία να υποβάλει έγγραφα που να επικυρώνουν τον διορισμό της.

Στη σύγκρουση ο Έλον Μασκ έδωσε προσωπικό χαρακτήρα καθώς ήλθε εδώ και μήνες σε αντιπαράθεση με τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Αλεξάντερ ντε Μοράις. Ο δικαστής είχε διατάξει την X να κατεβάσει περισσότερους από 100 λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αμφισβητούσαν ότι ο ακροδεξιός πρώην πρόεδρος Ζαΐρ Μπολσονάρου είχε πράγματι χάσει τις εκλογές του 2022.

Η διαμάχη των δύο πλευρών κλιμακώθηκε στα μέσα Αυγούστου, όταν ο Μασκ είχε κλείσει τα γραφεία της X στη Βραζιλία, αφήνοντάς την χωρίς νόμιμο εκπρόσωπο στη χώρα, κάτι που αποτελεί νομική προϋπόθεση για τη δραστηριοποίηση των εταιρειών εκεί. Ο Μοράις απάντησε διατάζοντας τους παρόχους υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας και διαδικτύου στη Βραζιλία να μπλοκάρουν την πρόσβαση στη X.

Την περασμένη εβδομάδα το X επανεμφανίστηκε στη Βραζιλία έπειτα από ενημέρωση λογισμικού που, όπως είπε, ήταν μια «ακούσια και προσωρινή αποκατάσταση της υπηρεσίας» για τους Βραζιλιάνους χρήστες. Όμως ο Μοράις είπε ότι ήταν «εσκεμμένη, παράνομη και επίμονη» και επέβαλε πρόστιμο 5 εκατομμυρίων ρεάλ (περίπου 800.000 ευρώ) στην X, το οποίο προστέθηκε στα 18,3 εκατομμύρια ρεάλ (σχεδόν 3 εκατ. ευρώ) που είχαν ήδη επιβληθεί.

Tags
Back to top button