Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βουλγαρία: Ερευνά εταιρεία που συνδέεται με την πώληση των βομβητών που εξερράγησαν στο Λίβανο

Έξαλλοι στα Σκόπια: Οργή με τη Βουλγαρία επειδή απουσίαζε η σημαία τους από τη συνάντηση των δύο προέδρων

 Η Βουλγαρία διεξάγει έρευνα για μια εταιρία που συνδέεται με την πώληση βομβητών στη λιβανέζικη οργάνωση Χεζμπολάχ που εξερράγησαν αυτή την εβδομάδα σε μια συντονισμένη επίθεση, όπως δήλωσε σήμερα η κρατική υπηρεσία ασφαλείας.

Η κρατική υπηρεσία ασφαλείας της Βουλγαρίας, DANS, ανέφερε σε μια ανακοίνωση πως εργάζεται από κοινού με το υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να ερευνήσει τον ρόλο μιας εταιρίας που είναι εγγεγραμμένη στη Βουλγαρία, χωρίς να την κατονομάζει.

«Εξακριβώσεις πραγματοποιούνται με την εφορία και το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να προσδιοριστεί ενδεχόμενος ρόλος μιας εταιρίας εγγεγραμμένης στη Βουλγαρία στην παροχή εξοπλισμού επικοινωνίας στη Χεζμπολάχ», ανέφερε η υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

Αποκλείει το ενδεχόμενο να έφθασαν μέσω Βουλγαρίας οι βομβητές η κρατική ασφάλεια της χώρας

Αντίθετα, η βουλγαρική υπηρεσία κρατικής ασφαλείας αποκλείει το ενδεχόμενο οι βομβητές να έφθασαν νόμιμα στην Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω της Βουλγαρίας καθώς «κανένας τελωνειακός έλεγχος των εν λόγω προϊόντων δεν έχει καταγραφεί» από τους υπαλλήλους.
Βουλγαρικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως μια εταιρία με έδρα τη Σόφια και με την επωνυμία Norta Global Ltd είχε διευκολύνει την πώληση των βομβητών, που εξερράγησαν σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου την Τρίτη, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 4.000.

Το Reuters σημειώνει πως δεν μπορεί προσώρας να επιβεβαιώσει τη σύνδεση με τη Norta Global. Στελέχη της εταιρίας δεν απάντησαν μέχρι στιγμής σε αιτήματα για σχόλια. Δικηγόρος που καταχώρισε τη διεύθυνση της εταιρίας σε πολυκατοικία στη Σόφια δεν απάντησε σε ερωτήσεις του Reuters.

Φωτογραφίες κατεστραμμένων βομβητών που ανέλυσε το Reuters έδειξαν έναν μορφότυπο που συνάδει με βομβητές που κατασκεύασε η ταϊβανέζικη εταιία Gold Apollo. Η Gold Apollo δήλωσε χθες, Τετάρτη, πως οι βομβητές κατασκευάστηκαν από την BAC Consulting με έδρα τη Βουδαπέστη.

Όμως ο ουγγρικός ιστότοπος Telex ανέφερε, επικαλούμενος μη κατονομαζόμενες πηγές, πως η Norta Global εισήγαγε τους βομβητές και οργάνωσε την παράδοσή τους στη λιβανέζικη ισλαμιστική οργάνωση.

Η εταιρία, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2022 από τον Νορβηγό Ρίνσον Γιόζε, κατέγραψε το περασμένο έτος τζίρο περίπου 650.000 ευρώ για υπηρεσίες παροχής συμβουλών διαχείρισης σε πελάτες εκτός ΕΕ, σύμφωνα με τη φορολογική δήλωσή της.

Tags
Back to top button