Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βομβαρδιστικά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ πέταξαν πάνω από χώρες στα σύνορα με τη Ρωσία

Οι αμερικανικές αεροπορικές δυνάμεις στην Ευρώπη και στην Αφρική ανακοίνωσαν ότι αμερικανικά βομβαρδιστικά B-52H Stratofortress, συνοδευόμενα από στρατιωτικά αεροσκάφη από 21 άλλα έθνη του ΝΑΤΟ, πέταξαν πάνω από τα 30 κράτη μέλη του ΝΑΤΟ την Ημέρα Μνήμης. Σε αυτά περιλαμβάνονταν φυσικά τα πέντε που συνορεύουν με τη Ρωσία - Νορβηγία, Πολωνία, Εσθονία, Λετονία και Λιθουανία! 

Τα B-52 (σχεδιασμένα για να μεταφέρουν πυρηνικά όπλα κατά τον Ψυχρό Πόλεμο), όπως και τα B-1 και B-2, άρχισαν να αναπτύσσονται στην Ευρώπη το 2018 υπό την αιγίδα της Ειδικής Ομάδας Βομβαρδιστικών του Πενταγώνου και μέχρι στιγμής φέτος έχουν διατηρήσει μια έντονη παρουσία στην Ευρώπη, κυρίως σε μια νορβηγική αεροπορική βάση εντός του Αρκτικού Κύκλου.


Οι διηπειρωτικές πτήσεις της Δευτέρας είχαν την κωδική ονομασία Operation Allied Sky και ήταν οι δεύτερες από τον περασμένο Αύγουστο, όταν έξι B-52 συνοδευόμενα από 80 μαχητικά αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πέταξαν πάνω από τα τριάντα κράτη μέλη σε μια μέρα. Το μήνυμα που αποστέλλεται από τις επιχειρήσεις δεν είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό.

Επί του παρόντος, τα B-52 έχουν βάση στην αεροπορική βάση Morón στην Ισπανία σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του ΝΑΤΟ.

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ που παρέχουν πολεμικά αεροπλάνα για να συνοδεύσουν τα αμερικανικά βομβαρδιστικά ήταν το Βέλγιο, η Βρετανία, η Βουλγαρία, ο Καναδάς, η Κροατία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Δανία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ελλάδα, η Ουγγαρία, η Ιταλία, η Ολλανδία και Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία και Τουρκία.


Ο στρατηγός Jeff Harrigian, από κοινού διοικητής της συμμαχικής αεροπορίας του ΝΑΤΟ και των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη, δήλωσε για το σαφές θέαμα της Δευτέρας: "Η σημερινή αποστολή είναι μια φοβερή απόδειξη της αεροπορικής υπεροχής του ΝΑΤΟ και μαζί δεν υπάρχει πρόκληση που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε."

 

Tags
Back to top button