Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Bιταμίνη Α: Που βρίσκεται η βιταμίνη που μας προστατεύει από τις υπεριώδεις ακτινοβολείς και ενισχύει το ανοσοποιητικό;

Προωθεί τη λειτουργία του εγκεφάλου και δίνει μεγάλη ώθηση στο ανοσοποιητικό σύστημα.     

Πού θα τη βρούμε μέσω της διατροφής;                                       

Στα καρότα. Η καροτίνη καταναλώνεται και μετατρέπεται σε βιταμίνη Α μέσα στο σώμα. Επομένως, το καρότο είναι η σημαντικότερη πηγή.

Στο σπανάκι. Αν προσθέσετε δύο γενναιόδωρες χούφτες στη σαλάτα σας, θα τροφοδοτήσετε τον οργανισμό σας με υψηλό ποσοστό βιταμίνης Α.

Στα αποξηραμένα βερίκοκα. Αποτελούν την ιδανική επιλογή ακόμα και για το δρόμο. Μπορείτε όμως να πάρετε και στη δουλειά σας ώστε να τρώτε ένα φλιτζανάκι την ημέρα και να κερδίζετε σίδηρο, βιταμίνη Α, βιταμίνη Β6 και μαγνήσιο.

Στην κόκκινη πιπεριά. Το καλό με τις πιπεριές είναι ότι μπορούν να καταναλωθούν στις περισσότερες συνταγές. Ψιλοκόψτε απλά μία μεγάλη πιπεριά και ρίξτε την στο τηγάνι ή στο ταψί στο φούρνο για νοστιμιά, αλλά και βιταμίνη Α.

Στη γλυκοπατάτα. Η γλυκοπατάτα σε κυβάκια αλλά και σε υφή πουρέ αποτελεί ίσως την υψηλότερη πηγή βιταμίνης Α και σας χαρίζει μία ιδιαίτερη εναλλακτική επιλογή της κλασικής πατάτας.

Στο γκρέιπφρουτ. Ο πιο γνωστός αντιοξειδωτικός χυμός σας δροσίζει και ωφελεί στο μάξιμουμ την υγεία σας.

Στα φιστίκια. Ο βασιλιάς των ξηρών καρπών, τουλάχιστον όσον αφορά στην περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α.

Στο μπρόκολο. Φάτε ένα ματσάκι μπρόκολου και κερδίστε πρωτεΐνη, σίδηρο, βιταμίνη A, αλλά και C.

Στο μάνγκο. Μη χάσετε την ευκαιρία να εντάξετε στη ζωή σας ένα από τα πιο δροσερά φρούτα, που γίνεται χυμός, smoothie, αλλά και μέρος φρουτοσαλάτας.

Στο γκότζι μπέρι. Η υπερ-διάσημη υπερτροφή αρκεί να καταναλωθεί σε μισό φλιτζάνι για να κάνει τούρμπο τον οργανισμό σας και να του δώσει την απαραίτητη ώθηση. Μπορείτε να έχετγκότζι μπέρι σε έβνα σακουλάκι στην τσάντα σας ως ένα εύκολο και πρακτικό σνακ.

Tags
Back to top button