Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΚΚΛΗΣΙΑ

Βιολογικά προϊόντα - Συνεργασία Εκκλησίας - Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

Με στόχο την ενδυνάμωση της συνεργασίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με την Εκκλησία της Ελλάδος, συναντήθηκαν ο ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιος Λιβανός και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ. Λιβανός συζήτησε με τον Αρχιεπίσκοπο τη συμμετοχή της Εκκλησίας στην προσπάθεια ανάδειξης της ελληνικής διατροφής ως τμήμα της ελληνικής ταυτότητας, τη μοναστηριακή παράδοση, αλλά και την ορθόδοξη νηστεία. Δεν παρέλειψε ακόμη να ευχαριστήσει τον Αρχιεπίσκοπο για τη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, όπως αναφέρει το ecclesia.gr.

«Είχαμε μια εγκάρδια και πολύ χρήσιμη συνομιλία με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο. Συζητήσαμε για τους τρόπους συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και την Πολιτεία, κυρίως, σε θέματα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Μετά τη συνάντηση ο κ. Σπήλιος Λιβανός δήλωσε: "Με την ευκαιρία, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω Μακαριώτατε, άλλη μια φορά, για τη συμβολή της Εκκλησίας στην αντιμετώπιση της πανδημίας και για τα μέτρα τα οποία έχετε πάρει για την ενίσχυση των αδύναμων συμπολιτών μας. Με το σοφό, ήρεμο ποιμαντικό λόγο σας, μας δίνετε σε όλους δύναμη για να ανταπεξέλθουμε αυτές τις δύσκολες ώρες με την πανδημία.

Πάμε πάλι με το... αντίδωρο; Ιερώνυμος: Να εμβολιαστούν οι πολίτες


Συζητήσαμε τη δυνατότητα συνεργασίας ανάμεσα στην Εκκλησία και Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στους τομείς ανάπτυξης βιολογικών αγροτικών προϊόντων, την ενίσχυση των νέων και τη συμμετοχή τους στην αγροτική και την κτηνοτροφική παραγωγή. Σκεφτήκαμε τρόπους συνεργασίας πάνω στην πολιτική που ασκούμε στο Υπουργείο για την Ελληνική Διατροφή, που είναι κομμάτι της ελληνικής ταυτότητας και είναι άρρηκτα δεμένη με την ορθόδοξη νηστεία και με τους παραδοσιακούς τρόπους παραγωγής στα μοναστήρια μας. Ανανεώσαμε το ραντεβού μας για να δούμε, μαζί και με τους συνεργάτες μας, πώς μπορούν αυτές οι ιδέες που ανταλλάξαμε να πάρουν "σάρκα και οστά" και να δουλέψουμε μαζί στο χώρο της αγροτικής ανάπτυξης και του πρωτογενούς τομέα».

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δήλωσε: «Θα ήθελα κι εγώ να εκδηλώσω την αγάπη μου, τη συμπαράστασή μου στο έργο του Υπουργού μας, που μου ανέφερε και ανέπτυξε λεπτομερώς, αλλά και γιατί μέσα από αυτή τη συζήτηση μου δόθηκε η ευκαιρία να εκδηλώσω και δικά μου συναισθήματα. Πέρα από το ότι έγινα κληρικός αγαπάω τη φύση και τα ζώα.

Ένα μόνο σημείο θα επισημάνω που ήταν μια πτυχή της συζητήσεως: H συνεργασία και κυρίως η συνεργασία των μοναστηριών της Εκκλησίας στην παραγωγή προϊόντων που προέρχονται από αυτόν το χώρο. Προϊόντα που έχουν το χρώμα που επιδιώκουμε, είδη διατροφής που ο κόσμος θέλει σήμερα. Είναι ένα πεδίο καινούργιο, άγνωστο σχεδόν, που θέλει εργασία για να προχωρήσει. Σε αυτό το σημείο ανταλλάξαμε απόψεις και εκφράσαμε την προθυμία μας να έχουμε μια καλή συνεργασία».

Ένα δώρο με ξεχωριστό συμβολισμό έκανε ο Υπουργός στον Αρχιεπίσκοπο: μια αριθμημένη, συλλεκτική μεταξοτυπία με τα αρχιγράμματα των μελών της Φιλικής Εταιρείας, σε έκδοση του μουσείου Μπενάκη.

Μετά τον κ. Λιβανό, ο Αρχιεπίσκοπος δέχτηκε στο γραφείo του τον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Γιώργο Σταμάτη και τους συνεργάτες του.

ρεπορτάζ: Γιώργος Μυλωνάς
φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

Tags
Back to top button