Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βίαιες συγκρούσεις μεταξύ λαθρεμπόρων καυσίμων στη δυτική Λιβύη

Στην πόλη  Αλ Ζαουίγια στη δυτική Λιβύη πραγματοποιήθηκαν βίαιες αντιπαραθέσεις, στις οποίες χρησιμοποιήθηκαν βαριά όπλα, μεταξύ ένοπλων ομάδων που μάχονται για τον έλεγχο του λαθρεμπορίου καυσίμων, όπως αναφέρει το .

Τοπικές πηγές ανέφεραν ότι οι συγκρούσεις ξεκίνησαν αργά το βράδυ της Τρίτης και συνεχίστηκαν μέχρι το πρωί της Τετάρτης, εντός της περιοχής Χάρσα  και στο δρόμο προς το διυλιστήριο Ζαουίγια.

Οι πηγές επιβεβαίωσαν ότι η πολιτοφυλακή γνωστή ως «Ταξιαρχία της Νίκης» συμμετείχε στις αντιπαραθέσεις, οι οποίες οδήγησαν σε ζημιές σε δημόσια και ιδιωτική περιουσία, ενώ δεν έγινε ακόμη σαφές εάν υπήρξαν θύματα ή θάνατοι αμάχων μεταξύ των εμπόλεμων ομάδων.

Οι συγκρούσεις οδήγησαν επίσης σε σοβαρές ζημιές στον διπλό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Αλ Ζαουίγια και σε βλάβη 3 μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

 Η Γενική Επιχείρηση Ηλεκτρισμού σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι οι συγκρούσεις οδήγησαν σε αποσύνδεση των κυκλωμάτων διανομής ρεύματος σε 3 μονάδες και ανέφερε ότι το θέμα θα επηρεάσει αρνητικά το δίκτυο ηλεκτροδότησης και θα οδηγήσει σε αύξηση των ωρών διακοπής ρεύματος, ενώ τα εξειδικευμένα τεχνικά συνεργεία δεν μπόρεσαν να αποκαταστήσουν τις ζημιές λόγω της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στην περιοχή.

Και ο αγώνας των πολιτοφυλακών συνεχίζεται στη δυτική Λιβύη για τον έλεγχο περισσότερων περιοχών επιρροής, ειδικά με το χάος που επικρατεί από τις συμπλοκές μεταξύ των  ένοπλων.

Tags
Back to top button