Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Κόσμος

Βέλγιο: Εντοπίστηκε η ινδική μετάλλαξη του φονικού ιού

Η «ινδική» παραλλαγή του κορονοϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Βέλγιο από μια ομάδα φοιτητών.

Η ομάδα των φοιτητών έφτασε αυτόν τον μήνα από την Ινδία στη χώρα, μέσω του Διεθνούς Αεροδρομίου του Παρισιού Σαρλ ντε Γκωλ, έγινε σήμερα γνωστό από μια επίσημη πηγή στις Βρυξέλλες.

Ο Πέδρο Φασόν, επίτροπος της βελγικής κυβέρνησης σε θέματα υγείας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο τις πληροφορίες από τα μέσα ενημέρωσης και Βέλγους εμπειρογνώμονες.

Συνολικά 20 Ινδοί φοιτητές διαγνώστηκαν θετικοί σε αυτή την νέα παραλλαγή του ιού και τέθηκαν σε καραντίνα, 11 από αυτούς στην φλαμανδική πόλη Άαλστ και 9 στην Λουβέν όπου έφτασαν στα μέσα Απριλίου για ένα εκπαιδευτικό νοσηλευτικό πρόγραμμα.

Σύμφωνα με αρκετούς εμπειρογνώμονες, ήταν θύματα μιας «υπερ-μετάδοσης», ίσως εντός της ομάδας τους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με λεωφορείο που τους μετέφερε από την περιοχή του Παρισιού στο Βέλγιο.

«Αυτοί οι μαθητές τέθηκαν σε απομόνωση μετά την άφιξή τους. Είκοσι από τους 43 φοιτητές μέχρι σήμερα έχουν μολυνθεί με την ‘ινδική’ παραλλαγή» , έγραψε στο Twitter ο μικροβιολόγος Εμανουέλ Αντρέ από το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Λουβέν.

Ο ιολόγος Μαρκ Βαν Ρανστ, ένας άλλος διακεκριμένος Βέλγος εμπειρογνώμονας στην υγειονομική κρίση, είπε σε φλαμανδικό ραδιοφωνικό σταθμό ότι η ομάδα των φοιτητών προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Παρισιού στις 12 Απριλίου και ότι πέντε ημέρες αργότερα αρκετοί μαθητές αρρώστησαν, με συμπτώματα του ιού.

Οι αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στο εργαστήριο αναφοράς του Πανεπιστημίου της Λουβέν κατέστησαν δυνατή τη διάγνωση της ινδικής παραλλαγής, που έχει ήδη εντοπιστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο και η οποία προκαλεί ανησυχία.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν εντοπιστεί συνολικά 132 επιβεβαιωμένα και πιθανά κρούσματα της παραλλαγής αυτής, γνωστής ως B.1.617.

Βρετανία και Γαλλία έχουν προσθέσει την Ινδία στις λίστες των χωρών, οι ταξιδιώτες από τις οποίες υποχρεώνονται να μπαίνουν σε καραντίνα.

Tags
Back to top button