Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Βασιλικός: Το όπλο που μας προσφέρει η φύση για το κρυολόγημα και για γεύση στο φαγητό

Η φύση μας προσφέρει απλόχερα ένα υπέροχο «οπλοστάσιο» με ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό μας και το ανοσοποιητικό μας σύστημα.

Δεν είναι μόνο το νερό, τα λαχανικά, τα φρούτα και οι ξηροί καρποί που μπορούν να αποτοξινώσουν και να ενδυναμώσουν το σώμα μας. Αλλη μια κατηγορία των δώρων της φύσης σε μας είναι και τα βότανα.

Τα βότανα με τις αμέτρητες και πολύτιμες ιδιότητές τους αξίζουν την προσοχή μας και μια θέση στο πιάτο και στο φλιτζάνι μας, σε καθημερινή βάση.

Ας μιλήσουμε για ένα βότανο που ανέκαθεν έδινε ξεχωριστή γεύση στην παρασκευή ξεχωριστών πιάτων που όλοι αγαπάμε.

Οι αντιφλεγμονώδεις, αντιμικροβιακές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες του βασιλικού τον τοποθετούν στις πρώτες θέσεις των βοτάνων που μπορούν να αυξήσουν τις άμυνες του οργανισμού μας ενάντια στο κρυολόγημα και τις εποχιακές ιώσεις.

Ο βασιλικός μπορεί να βοηθήσει δραστικά στην πέψη, στις ημικρανίες και τους πονοκεφάλους, τη ναυτία, το βήχα, το στρες και την πνευματική κόπωση.

Τονώνει το νευρικό σύστημα και τη μνήμη και μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά στη συγκέντρωση.

Καταπολεμά το κρυολόγημα, τις νευρώσεις του στομάχου και την δυσκοιλιότητα. Βοηθά στην καταπολέμηση του επιχείλιου έρπητα και της στοματίτιδας και αποτελεί εξαιρετικό εφιδρωτικό.

Ο βασιλικός προστατεύει το DNA με τις πολυφαινόλες του και περιορίζει την ανάπτυξη βακτηριδίων. Το βότανο αυτό είναι πλούσιο σε προβιταμίνη Α (βοηθά στην αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας). Είναι πηγή καλίου, ασβεστίου, σιδήρου και βιταμίνης C.

O βασιλικός δίνει μοναδική γεύση στις σάλτσες μας: φτιάχνουμε νοστιμότατη σάλτσα πέστο εξαιρετική για ζυμαρικά -μαζί με σκόρδο, βασιλικό, κουκουνάρι και ελαιόλαδο-.

Μπορούμε να προσθέσουμε βασιλικό στη σαλάτα μας ή σε μια ζεστή ντοματόσουπα.

Βασιλικός προστίθεται και στην κόκκινη σάλτσα μιας λαχταριστής πίτσας βασισμένης στην αυθεντική ιταλική συνταγή.

Ενα φλιτζάνι ζεστό τσάι βασιλικού είναι καταπραϋντικό για το στομάχι.

Tags
Back to top button