Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Βαρβιτσιώτης: "Δεν αρνούμαστε το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όποτε το κρίνουμε σκόπιμο"

«Η πολιτική που ακολουθούμε απέναντι στην Τουρκία δεν είναι πολιτική κατευνασμού. Είναι πολιτική ψύχραιμη και κινείται σε δύο άξονες. Πιστεύουμε στην επίλυση των διαφορών με διπλωματικό τρόπο, αλλά παράλληλα είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε την κυριαρχία μας με οποιοδήποτε τρόπο, αν προκληθούμε στο πεδίο. Δεν είναι η Ελλάδα αυτή που θα προκαλέσει», τόνισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας στο ρ/σ «Real FM» και στους δημοσιογράφους Νίκο Χατζηνικολάου και Αντώνη Δελλατόλα.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η ρητορική Ερντογάν καταδικάζεται από εταίρους και συμμάχους, χωρίς να αφήνεται οποιοδήποτε περιθώριο να αμφισβητηθεί η κυριαρχία των ελληνικών νησιών. Και πρόσθεσε ότι προβληματίζει πολύ τους συμμάχους ο ρόλος της Τουρκίας, δηλαδή αν βρίσκεται πλήρως στο δυτικό στρατόπεδο ή αν έχει αποφασίσει να παίξει έναν επαμφοτερίζοντα ρόλο.

Ερωτώμενος για το ενδεχόμενο επέκτασης των χωρικών υδάτων στο Αιγαίο, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση τόλμησε και έκανε την επέκταση των χωρικών υδάτων στη Δυτική Ελλάδα στα Ιόνια νησιά και φτάσαμε σε συμφωνίες με την Ιταλία και την Αλβανία με την οποία αναμένεται κοινή προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για οριοθέτηση ΑΟΖ. «Και όλα αυτά τα κάνουμε μέσα σε ένα πλαίσιο στο να μην προκαλέσουμε αναταράξεις. Δεν είναι στόχος μας βγαίνοντας από μία 12ετή κρίση να βάλουμε την Ελλάδα σε μία εθνική κρίση που θα δώσει πάτημα στην άλλη πλευρά να διευρύνει όλο αυτό τον κύκλο της επιθετικότητας. Δεν αρνούμαστε το δικαίωμά μας να επεκτείνουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 ναυτικά μίλια, όποτε το κρίνουμε σκόπιμο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο Αναπληρωτής Υπουργός ανέφερε ότι η χώρα μας ασκεί μια πολιτική προστασίας των συνόρων, καταπολέμησης των κυκλωμάτων των διακινητών και μη ανοχής της εργαλειοποίησης των μεταναστών, την οποία αγκαλιάζει η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. «Χρειάζεται εθνική συστράτευση γύρω από αυτή την πολιτική», κατέληξε.

Tags
Back to top button