Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτός ο χυμός θα σε σώσει αν έχεις αϋπνίες

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, ανακάλυψαν πως η καθημερινή κατανάλωση χυμού βύσσινου μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο βαθύ ύπνο και μάλιστα να αυξήσει τη διάρκειά του για περίπου 1.30 ώρα.

Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, ζήτησαν από εθελοντές που παρουσίαζαν δυσκολίες στον ύπνο να πιουν ένα ποτήρι βυσσινάδας ή ένα χυμό- placebo το πρωί και ύστερα έναν ακόμα 1-2 ώρες πριν κοιμηθούν. Μετά από 14 ημέρες και αφού ολοκληρώθηκε το πείραμα, οι ερευνητές βρήκαν πως όσοι ήπιαν το χυμό από βύσσινα κοιμήθηκαν κατά μέσο όρο 84 λεπτά περισσότερο. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν επίσης ότι αυτή η ομάδα είχε και χαμηλότερα επίπεδα κυνουρενίνης, η οποία έχει συνδεθεί με διαταραγμένο ύπνο.

Ενώ η μελέτη ήταν μικρή και η διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών θεωρείται επιτακτική, εμείς προσωπικά θα δοκιμάσουμε το εν λόγω τρικ, γιατί πρώτα απ’ όλα χρειαζόμαστε σίγουρα 1.30 ώρα επιπλέον ώρα ύπνου και δεύτερον, κακά τα ψέματα, η βυσσινάδα είναι απλά πεντανόστιμη.

 

Tags
Back to top button