Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτός ο διατροφικός δείκτης είναι το ίδιο επικίνδυνος με το κάπνισμα - Τι πρέπει να προσέχετε

Η χαμηλή συγκέντρωση ω-3 λιπαρών οξέων είναι εξίσου επικίνδυνη κατάσταση με το κάπνισμα σύμφωνα με έρευνα.

Οι καρδιαγγειακές παθήσεις είναι η νούμερο ένα αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο. Το κάπνισμα, η κακή διατροφή, η έλλειψη άσκησης, το αλκοόλ και το άγχος είναι οι παράγοντες που οδηγούν σε πρόωρο θάνατο. 

Σε αυτούς έρχεται να προστεθεί και η έλλειψη σε ω-3 λιπαρά οξέα, κυρίως λόγω της μη ισορροπημένης διατροφής μας.

Ο σολωμός και η ρέγγα είναι τα τρόφιμα με τα περισσότερα ω-3 λιπαρά οξέα, ενώ οι σαρδέλες, τα οστρακοειδή και οι γαρίδες ακολουθούν σε ικανοποιητικές ποσότητες.

Ένας παραδοσιακός τρόπος πρόσληψης ω-3 λιπαρών οξέων είναι το μουρουνέλαιο.

Μικρότερες ποσότητες θα βρείτα στα καρύδια, τα κόκκινα φασόλια, στα φασολάκια σόγιας και στο λιναρόσπορο.

Ενδεικτικά η έρευνα καταλήγει ότι χάνουμε εώς 4 χρόνια ζωής λόγω της έλλειψη ω-3 λιπαρών οξεών στον οργανισμών μας.

Tags
Back to top button