Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτός είναι ο πιο υγιεινός τρόπος να μαγειρέψετε το κοτόπουλο!

Νομίζετε ότι το ψήσιμο είναι η καλύτερη μέθοδος μαγειρέματος για το κοτόπουλο; Κάνετε λάθος! Για το τηγάνισμα ούτε λόγος, αφού «φορτώνει» το κρέας με ανθυγιεινά λίπη και έξτρα θερμίδες.

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Ρεμπέκα Λιούις, ο πιο υγιεινός τρόπος μαγειρέματος για το κοτόπουλο είναι το ποσάρισμα. Το ποσάρισμα γίνεται με χρήση μικρής ποσότητας νερού, επομένως δεν εισάγουμε στο μαγείρεμα υλικά που επιβαρύνουν θερμιδικά ή διατροφικά το πιάτο μας

Το ποσάρισμα του κοτόπουλου γίνεται περίπου όπως το ποσάρισμα του αυγού. Βάζετε νερό σε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά και λίγο πριν φτάσει σε σημείο βρασμού χαμηλώνεται την ένταση. Στη συνέχεια ρίχνετε στο νερό το κοτόπουλο και σιγομαγειρεύετε μέχρι να σιγουρευτείτε ότι είναι έτοιμο και στον πυρήνα του. Η ποσότητα νερού που θα χρησιμοποιήσετε εξαρτάται από την ποσότητα του κοτόπουλου αλλά και το κομμάτι του πουλερικού που θέλετε να μαγειρέψετε –π.χ. το στήθος με κόκαλο πρέπει να μαγειρεύεται για περισσότερη ώρα απ’ ό,τι το στήθος σε φιλέτο.

Σε αντίθεση με το «επιθετικό» βράσιμο που στερεί θρεπτική αξία από τα τρόφιμα, το ποσάρισμα είναι πιο ήπιο και δεν καταστρέφει τα συστατικά του κοτόπουλου.

Το κοτόπουλο ποσέ αποδίδει μόλις 120 θερμίδες και 1,4 γραμμάρια λιπαρά σε μερίδα 120 γραμμαρίων.

Η Λιούις παραδέχεται ότι το ποσάρισμα δεν προσφέρει ιδιαίτερα γευστικό αποτέλεσμα, γι’ αυτό και προτείνει ως «αντίμετρα» τη γενναιόδωρη προσθήκη φρέσκων βοτάνων, μπαχαρικών και λαχανικών στο νερό.

Πηγή: onmed.gr

Tags
Back to top button