Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτό το λαχανικό βλάπτει σοβαρά την υγεία εάν καταναλωθεί ωμό

Είναι τραγανά, ζουμερά και πεντανόστιμα, ενώ έχει γίνει λόγος για την πληθώρα των ευεργετικών συστατικών που περιέχουν. Τα ευρήματα, όμως, ερευνών του Κέντρου Διατροφικής Ασφάλειας του Πανεπιστημίου της Georgia δεν είναι και τόσο εγκωμιαστικά…


Ο Mike Doyle, διευθυντής του συγκεκριμένου κέντρου, συγκαταλέγει τα λαχανάκια Βρυξελλών ανάμεσα στις πιο επικίνδυνες τροφές που κυκλοφορούν στην αγορά, αποδίδοντας την επικινδυνότητα της κατανάλωσης ωμού λάχανου Βρυξελλών κυρίως στο διαφορετικό τρόπο καλλιέργειάς τους από τα υπόλοιπα λαχανικά. Επισημαίνει μάλιστα χαρακτηριστικά ότι το περιβάλλον, που αναπτύσσονται, είναι πρακτικά ιδεώδες για επικίνδυνα βακτήρια.

Αποδεικνύει κιόλας τη θεωρία του αναφερόμενος σε περιστατικό στη Γερμανία όπου περισσότερα από 3000 άτομα αρρώστησαν μετά την κατανάλωση του συγκεκριμένου λαχανικού και τα συμπτώματα ήταν πολύ πιο σοβαρά από ένας απλός πόνος στην κοιλιά. Οι τροφικές δηλητηριάσεις από λαχανάκια Βρυξελλών είναι εντυπωσιακά συχνές, εφόσον έχουν εμφανιστεί σε αυτά περισσότερα από 30 βακτήρια (με κύριο τη σαλμονέλα) μέσα στις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Σε αρκετές περιπτώσεις οι παθογενείς παράγοντες που μολύνουν τους σπόρους δεν είναι δυνατό να είναι υπό πλήρη έλεγχο, ενώ συχνά οι χώρες που τα προμηθεύουν δεν πληρούν τους ανάλογους κανόνες υγιεινής. Το βασικό πρόβλημα, λοιπόν, είναι τα μικρόβια που πολλαπλασιάζονται γρήγορα και μπορούν να φτάσουν σε επίπεδα ιδιαίτερα επιβλαβή για τον οργανισμό.

.olivemagazine.gr


Tags
Back to top button