Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το μπαχαρικό που πωλείται πιο ακριβά και από χρυσό! (φωτό)

Είναι από τους θησαυρούς που βρίσκονται ελεύθεροι στη φύση και όχι κρυμμένοι σε θησαυροφυλάκια.

Ο λόγος για το πιο ακριβό και περιζήτητο μπαχαρικό στον κόσμο: Τον «κόκκινο χρυσό».

Κοστίζει περίπου 65 δολάρια το γραμμάριο ενώ για την καλύτερης ποιότητας σοδιά, το σαφράν είναι πιο ακριβό και από το πιο πολύτιμο μέταλλο.

Η αξία του είναι υψηλή εξαιτίας των ιδιαίτερα δύσκολων και απαιτητικών μεθόδων συγκομιδής, που απαιτούν σχεδόν 200.000 υπέρους, που μαζεύεται από 70.000 άνθη κρόκου, για να συγκεντρωθεί μισό κιλό από το πολύτιμο μπαχαρικό.

Η αδιαμφισβήτητη πρωτεύουσα του σαφράν είναι το Ιράν με παράδοση 3.000 χρόνων, το οποίο παράγει πάνω από το 90% των 250 τόνων ετήσιας παραγωγής παγκοσμίως και το μπαχαρικό χρησιμοποιείται στην τοπική κουζίνα, σε καλλυντικά και παραδοσιακά φάρμακα. Βέβαια, αυτό το θησαυρό τον διαθέτει και η Ελλάδα, που παράγει τον κρόκο Κοζάνης και είναι ανάμεσα στους κορυφαίους εξαγωγείς, μαζί με την Ινδία, το Μαρόκο και το Αφγανιστάν, πέρα από το Ιράν.

 

Tags
Back to top button