Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το γλυκό τρόφιμο που ρυθμίζει το σάκχαρο και ρίχνει τη χοληστερόλη

Οι ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και υψηλή χοληστερόλη έχουν έναν απρόσμενο «σύμμαχο» στη διατροφή τους για πρόληψη και προστασία

Το μέλι έχει ευεργετικές επιδράσεις τόσο στο ανοσοποιητικό όσο και στο αιμοποιητικό σύστημα, καθώς προκαλεί αύξηση της παραγωγής των λευκών αιμοσφαιρίων και των αιμοπεταλίων.

Μία από τις πιο σημαντικές του ιδιότητες, ωστόσο, είναι ο ρόλος που διαδραματίζει στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

Σε σχέση με τη ζάχαρη, η κατανάλωση του μελιού ως γλυκαντικό είναι προτιμότερη για τους ανθρώπους με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2, καθώς δεν προκαλεί τόσο απότομη αύξηση της γλυκόζης του αίματος. Ο οργανισμός διαχειρίζεται τα σάκχαρα του μελιού αποτελεσματικότερα από την σουκρόζη ή τη γλυκόζη μεμονωμένα. Επιπλέον, οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει το μέλι βελτιώνουν τη λειτουργία του καρδιαγγειακού συστήματος γενικότερα.

Σε έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί βρέθηκε πως στα υγιή άτομα το φυσικό μέλι οδήγησε σε μείωση κατά 7% της ολικής χοληστερόλης και 6% της γλυκόζης του αίματος, ενώ, παράλληλα, προκάλεσε αύξηση της HDL («καλής») χοληστερόλης κατά 2%. Αντίθετα, η ζάχαρη και το τεχνητό μέλι δεν είχαν τέτοιες επιδράσεις. Σε ασθενείς με υψηλή χοληστερόλη, το τεχνητό μέλι αύξηση της LDL («κακή») χοληστερόλη, ενώ το φυσικό μέλι μείωσε κατά 8% την ολική χοληστερόλη και κατά 11% της LDL. Τέλος, σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2, το φυσικό μέλι προκάλεσε μικρότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα σε σχέση με τη δεξτρόζη και τη σουκρόζη.

Tags
Back to top button