Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το φρούτο που περιέχει ίδια ποσότητα ζάχαρης με μια σοκολάτα (βίντεο)

Τα φρούτα θεωρούνται από τις πιο υγιεινές τροφές, καθώς η κατανάλωσή τους έχει πολλά οφέλη στην υγεία μας.

Πολλές είναι οι φορές που έχουμε ακούσει τη φράση «Καλύτερα φάε ένα φρούτο παρά ένα γλυκό». Ισχύει όμως η φράση αυτή για όλα τα φρούτα;

Η απάντηση είναι όχι, καθώς πολλά φρούτα περιέχουν πάρα πολύ ζάχαρη, ενώ όλα έχουν γλυκόζη και φρουκτόζη.

Για παράδειγμα, ένα φλιτζάνι μάνγκο περιέχει περίπου 23 γραμμάρια ζάχαρης. Αυτή η ποσότητα περιέχεται και σε μια σοκολάτα γάλακτος 45 γραμμαρίων. Το θέμα είναι ότι δεν μπορεί να γίνει συσχέτιση των δύο αυτών τροφών.

Ο λόγος είναι ότι το μάνγκο περιέχει σάκχαρα και η σοκολάτα επεξεργασμένη ζάχαρη. Το σώμα μας γνωρίζει πως να επεξεργαστεί τα σάχκαρα και πώς να τα χρησιμοποιήσει για ενέργεια, ενώ η ζάχαρη του είναι παντελώς άχρηστη.

Επιπροσθέτως τα φρούτα περιέχουν μικροθρεπτικά συστατικά που προάγουν την υγεία – όπως αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, μέταλλα, βιταμίνες, φυτικές ίνες και νερό. Αυτό το πλήρες πακέτο είναι που κάνει την κατανάλωση φρούτων τόσο ευεργετική για τον οργανισμό.

Στην πραγματικότητα, η αύξηση της κατανάλωσης φρούτων, ανεξάρτητα από την περιεκτικότητά τους σε σάκχαρα, είναι γενικά συνδεδεμένη με χαμηλότερο σωματικό βάρος και χαμηλότερο κίνδυνο ασθενειών που σχετίζονται με την παχυσαρκία, σύμφωνα με μια αναλυτική επισκόπηση του 2016 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients. Από την άλλη η σοκολάτα και δη η γάλακτος, έχει ελάχιστη έως καθόλου θρεπτική αξία, που σημαίνει ότι δεν περιέχει καθόλου βιταμίνες και φυτικές ίνες.

Το ίδιο ισχύει και με τις θερμίδες που περιέχουν γλυκά και φρούτα. Αρκετά διαδεδομένος είναι ο μύθος ότι στην απώλεια βάρους σημασία έχει πόσες θερμίδες καταναλώνεις και πόσες καις. Αν τρως Χ ποσότητα θερμίδων και καις Χ+1, τότε θα χάσεις βάρος.

Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Η αλήθεια είναι πως δεν είναι όλες οι θερμίδες ίδιες. Για παράδειγμα, 1,5 μπισκότο σοκολάτας με γέμιση βανίλια έχει περίπου 80 θερμίδες. Τις ίδιες θερμίδες περίπου έχει και ένα μήλο. Αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν τα ίδια αποτελέσματα στον οργανισμό μας και έχουν διαφορετική διατροφική αξία.

Tags
Back to top button