Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτό είναι το επόμενο superfood και με αναφορές από τον Όμηρο

Η κινόα έχει κερδίσει το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων που ασχολούνται με το χώρο του fitness και της διατροφής. Είναι ευρέως γνωστή για τις πολύ θρεπτικές της ιδιότητες, ενώ θεωρείται ένα από τα καλύτερα superfoods – δημητριακά.

Παρόλα αυτά υπάρχει ένα δημητριακό το οποίο την ανταγωνίζεται, ακούει στο όνομα «farro» - που είναι ιταλικό - και μάλλον δεν σας είναι και τόσο άγνωστο, όσο θα νομίζετε αρχικά.

Farro για τους Ιταλούς λοιπόν, ζέα για εμάς τους Ελληνες, ένα από τα αρχαιότερα δημητριακά, στου οποίου την καλλιέργεια έχει κάνει αναφορές και ο Ομηρος.

Η ζέα είναι ένα από τα πιο υγιεινά και θρεπτικά δημητριακά για τον ανθρώπινο οργανισμό, αφού είναι πολύ πλούσια σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και μέταλλα.

Είναι εύπεπτη και εύγευστη γι αυτό και πολλοί είναι εκείνοι που σπεύδουν να αντικαταστήσουν την ελαφρώς πικρή κινόα με αυτό το δημητριακό.

Ως προς την κατανάλωση της, τη συναντάτε τόσο στη μορφή του ψωμιού και ζυμαρικών ή άλλων αρτοσκευασμάτων, αλλά καταναλώνεται και ως σπόρος σε σαλάτες.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε επίσης, ότι η ζέα δεν ανήκει στην κατηγορία των gluten – free τροφών, οπότε αν έχετε κάποια αλλεργία, θα πρέπει να το προσέξετε, παρόλα αυτά η ποσότητα είναι μικρή και γίνεται ανεκτή.

Το συγκεκριμένο δημητριακό περιέχει έως και 20 φορές περισσότερο μαγνήσιο από ότι το κοινό σιτάρι και πολύτιμες βιταμίνες της ομάδας Β κυρίως, βιταμίνη Ε και σάκχαρα βραδείας διάσπασης.

Tags
Back to top button