Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτή είναι η ιαπωνική διατροφή που σχετίζεται με τη μακροζωία

Η Okinawa είναι το μεγαλύτερο από τα νησιά Ryukyu που βρίσκεται κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας ανάμεσα στη Δυτική Κίνα και στη θάλασσα των Φιλιππίνων. Η Okinawa ανήκει σε μία από τις πέντε περιοχές του κόσμου που ονομάζονται μπλε ζώνες.

Οι κάτοικοι σε αυτές τις ζώνες ζουν περισσότερα χρόνια και με μεγαλύτερη υγεία σε σύγκριση με τους πληθυσμού του υπόλοιπου κόσμου. Η διάρκεια ζωής που απολαμβάνουν οι κάτοικοι της Okinawa εξηγείται από διάφορους γενετικούς, καθώς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Τούτου λεχθέντος, οι ειδικοί πιστεύουν ότι μία από τις ισχυρότερες επιδράσεις είναι η δίαιτα.

Τι είναι ακριβώς η διατροφή Okinawa;

Στην αγνότερη μορφή της, η διατροφή Okinawa αναφέρεται σε ένα υγιεινό μοτίβο διατροφής που είναι: χαμηλό σε θερμίδες και λιπαρά, αλλά υψηλό σε υδατάνθρακες. Δίνεται έμφαση στα λαχανικά και στα προϊόντα σόγιας, αλλά και σε περιστασιακή κατανάλωση μικρών μερίδων noodles, ρυζιού, χοιρινού και ψαριού.

Τα τελευταία χρόνια, ο εκσυγχρονισμός της παραγωγής τροφών και των διαιτητικών συνηθειών έχει οδηγεί στην αλλαγή σε επίπεδο μακροθρεπτικού περιεχομένου της διατροφής Okinawa. Αν και συνεχίζει να έχει ελάχιστες θερμίδες, αλλά και να βασίζεται κυρίως σε υδατάνθρακες, τώρα περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη και λιπαρά.

Ποιες είναι οι επιλογές μιας τέτοιας διατροφής;

Πολλά από τα οφέλη της αποδίδονται στην ενσωμάτωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά και θρεπτικά συστατικά. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους Ιάπωνες, οι κάτοικοι της Okinawa καταναλώνουν ελάχιστο ρύζι. Αντιθέτως, η κύρια πηγή θερμίδων τους είναι η γλυκοπατάτα.

Στη συνέχεια ακολουθούν τα δημητριακά, τα όσπρια και τα λαχανικά που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες. Τα κύρια συστατικά σε μια παραδοσιακή διατροφή Okinawa είναι:

– Λαχανικά (58-60%): γλυκοπατάτα, φύκια, κέλπιες, λάχανο, καρότα, πράσινη παπάγια, κολοκύθα, πικρό πεπόνι.

– Δημητριακά (33%): αλεύρι, ρύζι, noodles και κεχρί

– Τροφές σόγιας (5%): τόφου, miso, natto και edamame

– Κρέας και θαλασσινά (102%): κυρίως λευκό ψάρι, θαλασσινά και λίγες μόνο φορές χοιρινό, συμπεριλαμβανομένων και των οργάνων του

– Άλλα (1%): αλκοόλ, τσάι, μπαχαρικά και ζωμό κρέατος

Επιπλέον, το τσάι γιασεμιού έχει παρατηρηθεί πως καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες, όπως επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά μπαχαρικά, όπως ο κουρκουμάς. Ουσιαστικά, οι κάτοικοι της Okinawa δεν προτιμούν το πολύ κρέας, ειδικά τα αλλαντικά, τις επεξεργασμένες τροφές, όπως τη ζάχαρη και τα γνωστά σνακ, καθώς και τα περισσότερα φρούτα και ξηρούς καρπούς.

πηγή : enallaktikidrasi.com

Tags
Back to top button