Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτή είναι η διατροφή που προκαλεί ... υπνηλία!

Εάν ανήκετε στην κατηγορία των ανθρώπων που νιώθετε συχνά νύστα μέσα στην ημέρα και επιπλέον δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε, ίσως είναι καιρός, μεταξύ άλλων, να αναθεωρήσετε τις διατροφικές σας συνήθειες καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους επιστήμονες τα συστατικά που λαμβάνουμε μέσω της διατροφής μας επηρεάζουν τα επίπεδα εγρήγορσης και τις επιδόσεις μας σε καθημερινή βάση. Ποια είναι όμως η διατροφή που προκαλεί αυτή την έλλειψη συγκέντρωσης και την έντονη υπνηλία;

O λόγος για την αυξημένη πρόσληψη λιπαρών καθώς, σύμφωνα με έρευνες, η υπερφόρτωση του οργανισμού με λιπαρά κάνει το έντερο να παράγει νευροορμόνες που δεν επιτρέπουν στον εγκέφαλο να αντιδρά αρκετά γρήγορα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να εκδηλώνεται συχνά νωθρότητα και υπνηλία.

Οι ειδικοί βέβαια αναφέρουν ότι δεν έχουν όλα τα λιπαρά την ίδια επίδραση καθώς τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά είναι σαφώς πιο βλαβερά από τα μονοακόρεστα. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα νιώσετε υπνηλία, φέρτε στο μυαλό σας τι φάγατε τις τελευταίες μέρες...

Πηγή:

 

Tags
Back to top button