Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτές είναι οι τροφές που δεν πρέπει να βάζουμε στην κατάψυξη!

Σίγουρα τα κατεψυγμένα, είναι μία εύκολη λύση για ένα γρήγορο γεύμα, ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν μπαίνουν όλα τα τρόφιμα στην κατάψυξη.

Δείτε ποιες είναι αναλυτικά, προκειμένου να μην μπλέξετε σε περιπέτειες υγείας!

Επί της ουσίας τα αυγά επιτρέπεται να καταψύχονται, αλλά χωρίς το τσόφλι. Και αυτό γιατί όταν το νερό που περιέχουν παγώσει θα διασταλεί και τα τσόφλια θα σπάσουν, με αποτέλεσμα το αυγό να εκτεθεί σε μικρόβια.

Η πολύ χαμηλή θερμοκρασία της κατάψυξης θα ξεράνει τον καφέ, σε οποία μορφή και αν είναι. Αν θέλετε να τον διατηρήσετε φρέσκο, απλά αποθηκεύστε τον σε αεροστεγές δοχείο σε ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Μπορείτε να καταψύξετε μόνο το περιεχόμενό της, αφού πρώτα το έχετε μεταφέρει σε αεροστεγή συσκευασία.

Κρέας που έχει αποψυχθεί

Όταν το κρέας αποψύχεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος αρχίζουν να αναπτύσσονται στην επιφάνειά του βακτήρια. Εάν, λοιπόν, ξεπαγώσει, μαγειρέψτε το και καταναλώστε το.

Φρούτα και λαχανικά με μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό

Όλα τα φρούτα και τα λαχανικά που περιέχουν μεγάλη ποσότητα νερού δεν μπαίνουν στην κατάψυξη, αφού, όταν αποψυχθούν, θα χάσουν το σχήμα και την υφή τους.

Βρασμένα ζυμαρικά

Έχουν και αυτά μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό λόγω του βράσιμου. Όταν τα ξεπαγώσετε θα είναι υδαρή και θα έχουν χάσει την υφή τους.

Μαλακά τυριά

Σε αντίθεση με τα σκληρά τυριά, τα μαλακά καταστρέφονται στην κατάψυξη.

Σάλτσες που περιέχουν άμυλο

Οι σάλτσες που είναι «δεμένες» με αλεύρι ή κορν φλάουρ δεν θα επανέλθουν στην αρχική υφή τους αφού αποψυχθούν.

Ξαναζεσταμένα φαγητά

Εάν αποψύξατε φαγητό, αλλά δεν το καταναλώσατε αφού το ζεστάνατε, μην το καταψύξετε ξανά. Ο κίνδυνος να έχουν αναπτυχθεί επικίνδυνοι μικροοργανισμοί είναι μεγάλος.

Tags
Back to top button