Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτά είναι τα λαχανικά που προστατεύουν από τον καρκίνο του νεφρού!

Τα τελευταία 20 χρόνια, η συχνότητα του καρκίνου του νεφρού έχει αυξηθεί κατά 68%.

Μελέτη ωστόσο που έγινε από Σουηδούς επιστήμονες σε 61.000 γυναίκες ηλικίας 40 έως 76 ετών, έδειξε ότι η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών έχουν θετική δράση έναντι του καρκίνου του νεφρού

Οι Σουηδοί επιστήμονες εξέτασαν τις διατροφικές συνήθειες των γυναικών για 14 συνεχή χρόνια. Οι ερευνητές δεν αρκέσθηκαν μόνο στο να εξετάσουν τη συνολική κατανάλωση των γυναικών σε φρούτα και λαχανικά, αλλά ανέλυσαν και την επιρροή του κάθε φρούτου και λαχανικού που κατανάλωναν.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά αναφορικά με την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών και την επίδραση τους ως προς την εμφάνιση καρκίνου του νεφρού.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι γυναίκες που έτρωγαν μπανάνες 4 έως 6 φορές την εβδομάδα, είχαν 50% μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του νεφρού ενώ, όσες έτρωγαν τακτικά καρότα και παντζάρια, παρουσίαζαν μείωση του κινδύνου από 50%-60%.

Εκτός από τις μπανάνες, τα καρότα και τα παντζάρια, φάνηκε ότι μειώνουν τον κίνδυνο για καρκίνο του νεφρού και το λάχανο, το αγγουράκι και το μαρούλι.

Όπως παρατήρησαν οι επιστήμονες, η συνολική κατανάλωση φρούτων και λαχανικών δεν επηρέαζε τον κίνδυνο προσβολής από τον καρκίνο του νεφρού και αυτό σημαίνει ότι συγκεκριμένα είδη φρούτων και λαχανικών έχουν ιδιότητες καταστολής. Ωστόσο, δεν ήταν δυνατή η εξέταση όλων, καθώς στη Σουηδία κάποια φρούτα και λαχανικά είτε δεν υπάρχουν ή δεν είναι δημοφιλή όπως τα σταφύλια, τα μούρα, τα αχλάδια και τα δαμάσκηνα.

Παρατήρησαν επίσης ότι η μεγάλη κατανάλωση χυμών δεν βοηθούσε στην πρόληψη του καρκίνου του νεφρού αλλά αντίθετα, βρέθηκε να προσδίδει μεγαλύτερο κίνδυνο, κάτι για το οποίο οι επιστήμονες θεωρούν ότι χρήζει περεταίρω μελέτης.

Tags
Back to top button