Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτά είναι τα δύο ψάρια που κάνουν καλό σε καρδιά και εγκέφαλο

Τα ψάρια αποτελούν ανεκτίμητο σύμμαχο της υγείας. Δεν είναι μόνο η γεύση που τα κατατάσσει ψηλά στις διατροφικές μας επιλογές, αλλά και τα πολλαπλά οφέλη τους από την καρδιά και τον εγκέφαλο, μέχρι την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Τα ψάρια πρέπει να βρίσκονται στο τραπέζι μας τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, όπως τονίζουν οι διατροφολόγοι. Ξεχωριστή θέση στην κατηγορία αυτή κατέχουν δύο είδη: ο μπακαλιάρος και η ρέγγα.

Μπακαλιάρος

Ανήκει στα «λευκά ψάρια» και είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν κάτι υγιεινό, νόστιμο και χαμηλό σε θερμίδες. Μια μερίδα 100 γραμμαρίων αποδίδει μόλις 100 θερμίδες, με περίπου 20 γραμμάρια πρωτεΐνης, ενώ παρέχει πολύτιμες βιταμίνες του συμπλέγματος Β, όπως B6 και B12, απαραίτητες για το νευρικό σύστημα και τη δημιουργία κυττάρων.

Επιπλέον, είναι πλούσιος σε σελήνιο και ιώδιο, δύο ιχνοστοιχεία με καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία του ανοσοποιητικού και του θυρεοειδούς αντίστοιχα.

Ρέγγα

Αντίθετα, η ρέγγα ανήκει στην κατηγορία των λιπαρών ψαριών και είναι διάσημη για την υψηλή περιεκτικότητά της σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Αυτά τα καλά λιπαρά βοηθούν στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και των τριγλυκεριδίων, αυξάνουν τη «καλή» χοληστερόλη και προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.

Παράλληλα, συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου για άνοια. Μια μερίδα ρέγγας παρέχει περίπου 200 θερμίδες, 23 γραμμάρια πρωτεΐνης και 11 γραμμάρια καλών λιπαρών, ενώ αποτελεί εξαιρετική πηγή βιταμίνης D και B12.

Tags
Back to top button