Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτά είναι τα 5 τρόφιμα που δεν πρέπει να καταναλώσετε πριν πέσετε για ύπνο (φωτό)

Είναι αργά το βράδυ, ξαπλώνετε στο κρεβάτι και όταν κλείνετε τα μάτια σας αισθάνεστε εκείνο το γνωστό βάρος ή αϋπνία. Το βραδινό πιθανότατα σας έπεσε βαρύ και ακόμη μια φορά δυσανασχετείτε με τον εαυτό σας που υπέπεσε στο ίδιο λάθος.

Υπάρχουν, λοιπόν, τροφές που καλό θα ήταν να αποφεύγετε να τρώτε το βράδυ και θα μπορείτε να πέφτετε για ύπνο σαν... πουλάκια.

Ξέρω τι σκέφτεστε... πώς κάτι τόσο θεϊκό είναι κακό για την ώρα του ύπνου. Κι όμως η κατανάλωση σοκολάτας είναι κάτι μη επιτρεπτό μιας και περιέχει καφεΐνη, η οποία είναι και διεγερτική. Οπότε μειώνει την κούραση και επιταχύνει τον μεταβολικό σας ρυθμό, δύο πράγματα που δεν θέλετε πριν πέσετε για ύπνο.

Πικάντικα φαγητά

Η πέψη επιβραδύνεται κατά τη διάρκεια του ύπνου, με αποτέλεσμα αν έχετε καταναλώσει πικάντικο φαγητό να χρειάζεται μια επιπλέον προσπάθεια, άρα θα υπάρχει μια συνεχής διατάραξη. Επιπλέον, αυξάνει την θερμοκρασία του σώματος, με την ποιότητα και πάλι να μην παραμένει σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Συνήθως είναι η πρώτη επιλογή για πρωινό ή ακόμα και για σνακ. Αν και είναι ιδανικά γι' αυτές τις ώρες, διότι σας δίνουν ενέργεια και σας κρατούν χορτάτους, το βράδυ είναι μια λάθος επιλογή. Η πλειοψηφία αυτών που είναι διαθέσιμα στην αγορά είναι πλούσια σε ζάχαρη.

Η ζάχαρη κάνει όλη την «ζημιά», μιας και ακυρώνει τα πλεονεκτήματα των δημητριακών, όπως το τι είναι εύκολα στη χώνεψη.

Φρούτα και λαχανικά

Πολλά από αυτά περιέχουν συστατικά που τα καθιστούν δυσκολοχώνευτα, με αποτέλεσμα να μην μπορείτε να κοιμηθείτε με ηρεμία. Μερικά από αυτά είναι το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το κολοκύθι, το λάχανο, αλλά και τα πορτοκάλια. Οι τομάτες ανήκουν, επίσης, σε αυτή την κατηγορία, καθώς είναι όξινες, προκαλώντας σας δυσπεψία και καούρα.

Κι όμως, το νερό αν και είναι ζωτικής σημασίας, δεν κάνει καλό πριν τον ύπνο, μιας και σκοπός είναι να πέσετε και να ξυπνήσετε το πρωί. Αν, όμως, καταναλώσετε νερό, η κύστη σας θα γεμίσει και θα σας διακόψει από τα όνειρά σας. Πολύ πιθανόν να μην μπορέσετε να ξανακοιμηθείτε μετά.

Tags
Back to top button