Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτά είναι τα 5 φρούτα και λαχανικά που «περιέχουν» δηλητήριο

Είναι φρούτα και λαχανικά που όλοι τα καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση. Επίσης, είναι γνωστά για τη διατροφική τους αξία. Αυτό που ωστόσο δεν γνωρίζετε είναι ότι περιέχουν τοξικές ουσίες και ισχυρά δηλητήρια, τα οποία σε μεγάλες ποσότητες μπορούν να επιφέρουν ακόμη και το θάνατο.


Δείτε ποια είναι τα 5 φρούτα και λαχανικά που «περιέχουν» δηλητήριο:

Ντομάτα

Μεγαλώνει σε ένα δηλητηριώδες φυτό, το οποίο περιέχει μια ιδιαιτέρως τοξική ουσία, γνωστή με την επιστημονική ονομασία «glycoalkaloid» και ευθύνεται για στομαχικές διαταραχές. Ωστόσο, ευτυχώς, ο καρπός δεν επηρεάζεται από την εν λόγω ουσία, που βρίσκεται σε μεγάλη ποσότητα στον βλαστό και τα φύλλα.

Μήλο


Η σάρκα του καρπού είναι απόλυτα ασφαλής για κατανάλωση, ωστόσο, τα σπέρματα περιέχουν αρκετό κυάνιο! Βέβαια, αν κάποιος φάει ένα ολόκληρο μήλο, σίγουρα δεν κινδυνεύει!

Κόκκινες πιπεριές

Περιέχουν καψαϊκίνη, μια χημική ουσία που τους προσδίδει την «πικάντικη» γεύση τους. Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων δεν αποτελεί πρόβλημα σε καμία περίπτωση, ωστόσο μεγάλες δόσεις καψαϊκίνης μπορεί να προκαλέσει μέχρι και θάνατο.

Κεράσια

Σίγουρα δεν γνωρίζατε ότι στο εσωτερικό του πυρήνα τους υπάρχει αρκετό υδροκυάνιο. Η επικίνδυνη αυτή ουσία απελευθερώνεται όταν τα κουκούτσια συνθλίβονται.

Πατάτα

Όταν η πατάτα αρχίζει να αποκτά πρασινωπό χρώμα ή να φυτρώνει, τότε είναι πλέον επικίνδυνη. Συγκεκριμένα, τα ποσοστά της χημικής ουσίας «glycoalkaloid» που περιέχει αυξάνονται και γίνονται άκρως επικίνδυνα για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Έτσι, καλό θα ήταν να απορρίπτονται όταν πια «φυτρώνουν». Μην μπαίνετε καν στον κόπο να τις καθαρίζετε πιο βαθιά, για το καλό σας.

Πηγή: metrogreece.gr

Tags
Back to top button