Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυτά είναι νέα – Το έτοιμο φαγητό βοηθάει στο αδυνάτισμα

Οι λάτρεις του έτοιμου φαγητού που θέλουν να χάσουν κιλά έχουν κάθε λόγο να χαίρονται, καθώς νέα έρευνα υποστηρίζει ότι το πρόχειρο φαγητό βοηθά στο αδυνάτισμα.

Η επιστήμη όχι μόνο μας δίνει το ελεύθερο να τρώμε τα αγαπημένα μας γλυκά και λιπαρά αλμυρά πιάτα, αλλά υποστηρίζει μάλιστα ότι βοηθούν και στο αδυνάτισμα! Αυτό θα πει ευχάριστα νέα! Επειδή το ξέρουμε όμως ότι όλα αυτά ακούγονται πολύ καλά για να είναι αληθινά, αφήστε μας να σας εξηγήσουμε…

Ερευνητές από την Αυστραλία συγκέντρωσαν μία ομάδα 51 παχύσαρκων ανδρών, τους οποίους επέβαλλαν σε δίαιτα, περιορίζοντας τη θερμιδική τους πρόσληψη κατά 1/3. Σε κάποιους από τους συμμετέχοντες είπαν να ακολουθήσουν το διατροφικό πρόγραμμα για 16 εβδομάδες, ενώ σε άλλους είπαν για δύο εβδομάδες να κάνουν δίαιτα και στη συνέχεια για 2 εβδομάδες να τρώνε ό,τι θέλουν και πάλι από την αρχή. Ποιο ήταν το αναπάντεχο αποτέλεσμα; Όσοι ανήκαν στη δεύτερη υποομάδα τελικά κατάφεραν να χάσουν περισσότερο βάρος και λίπος και πιο συγκεκριμένα 7,5 κιλά περισσότερα σε μέσο όρο.

Ο λόγος που συνέβη αυτό, σύμφωνα με τους ερευνητές, ήταν ότι τα σώματά τους είχαν μια ευκαιρία να ξεκουραστούν. Δηλαδή, δεν χρειάστηκε να δουλεύουν διαρκώς με υπερβολική ένταση για να καίνε αποθηκευμένες θερμίδες. Έτσι, η απώλεια βάρους κατά τη διάρκεια των περιόδων, που περιοριζόταν η ενέργεια, που δηλαδή οι συμμετέχοντες κατανάλωναν λιγότερες θερμίδες, έγινε ευκολότερη. Η υπερβολική δίαιτα εξάλλου είναι γνωστό ότι μπορεί να εμποδίσει την απώλεια βάρους εξαιτίας της ενεργοποίησης της επιβράδυνσης του μεταβολισμού, η οποία αποτελεί μια φυσική απάντηση για τη διατήρηση του σωματικού λίπους

Tags
Back to top button