Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αυγό: Μικρό αλλά θαυματουργό - Τα ωφέλη του για τον οργανισμό και οι θερμίδες

Το αυγό, είναι γνωστό, πως είναι πηγή θρεπτικών συστατικών, αφού αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών και μπορούμε να το εντάξουμε σε κάθε γεύμα της ημέρας, από το πρωινό μας μέχρι και τη βραδυνή μας σαλάτα. 

Πολλοί αποφεύγουν να καταναλώσουν τον κρόκο, καθώς περιέχει το μεγαλύτερο ποσοστό χοληστερόλης αλλά και τις περισσότερες θερμίδες. Παρόλο που όντως το ασπράδι θεωρείται πιο υγιεινό, στον κρόκο συγκεντρώνονται οι περισσότερες βιταμίνες καθώς και τα υπόλοιπα θρεπτικά συστατικά του αυγού. 

Ο πίνακας παρακάτω παρουσιάζει αναλυτικά πόση ενέργεια (θερμίδες) αλλά και την ποσότητα θρεπτικών συστατικών που περιέχονται στον κρόκο και το ασπράδι.

Όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα, ο κρόκος παρέχει στον οργανισμό μας πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνη Α, η βιταμίνη Β12 και η βιταμίνη D αλλά και το ασβέστιο, το φυλλικό οξύ και τα ωφέλιμα Ω-3 λιπαρά οξέα.

Να συμειωθεί πως το επιτρεπόμενο όριο ημερήσιας πρόσληψης χοληστερόλης είναι τα 300 mg, που σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώνετε αυγό άφοβα ακόμα και καθημερινά, αρκεί να προσέχετε με τι το συνδυάζετε, αποφεύγοντας το κόκκινο κρέας, το τυρί ή άλλα λιπαρά γαλακτοκομικά.

Tags
Back to top button