Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Άμυνα & Ασφάλεια

Αττική: Εκκενώνονται Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μπάφι, Μαυροσουβάλα, Μήλεσι και Λεβίθι - Θρίλερ στη Λίμνη Εύβοιας (βίντεο)

Προς τον Ωρωπό κινείται αυτή την ώρα η πύρινη λαίλαπα καθώς πριν από λίγα λεπτά οι φλόγες πέρασαν απέναντι στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας. Πιο συγκεκριμένα οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να αποτρέψουν το πύρινο μέτωπο προς Λαμία και συγκεκριμένα προς το Μαρκόπουλο Ωρωπού (το τονίζουμε, όχι το Μαρκόπουλο των Μεσογείων).

Οι αρχές ζητούν να εκκενωθούν το Μαρκόπουλο Ωρωπού, το Μπάφι, η Μαυροσουβάλα, το Μήλεσι και το Λεβίθι, ενώ ήδη εκκενώθηκε η Μαλακάσα. 

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής δημιουργήθηκαν νέα μέτωπα  σε Άγιο Στέφανο και Σταμάτα, ενώ μεγάλη εστία εκδηλώθηκε και στο Κρυονέρι.

Λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των Θρακομακεδόνων.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής λίγο μετά τις 20:00 μ.μ.,  το μέτωπο που ξεκίνησε πάνω από το αεροδρόμιο στο Τατόι έχει κατεύθυνση προς Θρακομακεδόνες και Ολυμπιακό χωριό. Την ίδια ώρα σε πλήρη εξέλιξη παραμένει το μέτωπο στις Αφίδνες, ενώ ενεργές εστίες υπάρχουν και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία. 

Ένα θρίλερ βρίσκεται  σε εξέλιξη στη Λίμνη Ευβοίας, με τη φωτιά να κινείται προς τα σπίτια και κατοίκους και τουρίστες να έχουν στριβαχθεί στο λιμάνι και αν περιμένουν εκκένωση από τη θάλασσα ενώ οι φλόγες πλησιάζουν! 

Η Λίμνη έχει περικυκλωθεί από το πύρινο μέτωπο και δεν υπάρχει άλλη διέξοδος, παρά μόνο η θάλασσα. Πάνω από 1.000 άνθρωποι περιμένουν με ζωγραφισμένο τον τρόμο και την αγωνία στα πρόσωπά τους.

Οι κάτοικοι και οι τουρίστες αναμένουν το πρώτο ferry boat που θα φτάσει στο λιμάνι για να τους απομακρύνει, ενώ στη συνέχεια θα προσεγγίσει και ένα δεύτερο. Τα ferry boat θα αφήσουν τον κόσμο στα Λουτρά Αιδηψού.

Νωρίτερα με μήνυμα από την κυβέρνηση οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή, αφού πυροσβεστική δεν υπήρχε περίπτωση να φτάσει: «Αν βρίσκεστε στη #Λίμνη #Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Λιμένα Λίμνης και Ferry Boat» 

Σημειώνεται ότι νωρίτερα, η πυρκαγιά έκαψε σπίτια στο χωριό Δάφνη ενώ στο σημείο εγκλωβίστηκαν για αρκετή ώρα πυροσβέστες. Στις φλόγες έχουν τυλιχθεί Μουρτιά, Κεχριές, Μαντούδι ενώ η φωτιά απειλεί και το Προκόπι για το οποίο εστάλη επίσης μήνυμα εκκένωσης.

 

Tags
Back to top button