Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αποκαλυπτική Έρευνα: Επιστήμονες είδαν πως όσοι λατρεύουν αυτή τη τροφή, ζουν περισσότερο!

Σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας μερικά υπέροχα νέα για τους λάτρεις του τυριού: από ότι φαίνεται, το αγαπημένο σας γαλακτοκομικό προϊόν μπορεί να σας βοηθά να ζήσετε περισσότερο.


Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nature Medicine, το ώριμο τυρί περιέχει ένα ειδικό χημικό που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στην μείωση της καρδιακής νόσου, να καθυστερήσει την διαδικασία γήρανσης και να αυξήσει το προσδόκιμο όριο ζωής.

Οι επιστήμονες αρχικά έκαναν πειράματα σε ένα εργαστήριο με ποντίκια και βρήκαν ότι χάρη στην συχνή κατανάλωση τυριού, τα ζώα έζησαν περισσότερο.

Στην συνέχεια έδωσαν ένα ερωτηματολόγιο σε 800 άτομα στην Ιταλία και βρέθηκε ότι όσοι έτρωγαν συχνά τυρί είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάθουν υπερένταση και καρδιαγγειακές νόσους. Η ευαισθησία σε καρδιακές νόσους ήταν περίπου 40% πιο χαμηλή σε σχέση με όσους δεν τρώνε τυρί.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι το χημικό που περιέχεται στο τυρί (πολυαμίνη), βοηθά τα κύτταρα του σώματος να απομακρύνουν τις τοξίνες και τα κατεστραμμένα τμήματα του εαυτού τουw, κάτι που είναι ευεργετικό για το σώμα και μπορεί ακόμα και να βοηθήσει κάποιον να ανανεωθεί σωματικά.


Ωστόσο, δεν πρέπει φυσικά να ξεχνάμε ότι το τυρί περιέχει πολλές θερμίδες και ότι μπορεί να είναι βλαβερό για κάποιους. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όσοι δεν τρώνε τυρί δεν έχουν πιθανότητες να αυξήσουν το προσδόκιμο όριο ζωής τους.

Η πολυαμίνη που περιέχεται στο ώριμο τυρί υπάρχει και σε άλλα τρόφιμα, όπως ο αρακάς, το καλαμπόκια, τα φασόλια σόγιας και τα τρόφιμα ολικής άλεσης. Αλλά το τυρί έχει ένα πλεονέκτημα σε βάρος όλων αυτών – είναι πολύ νόστιμο!

πηγή : fanpage.gr

Tags
Back to top button