Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Από τί προστατεύουν τις γυναίκες τα ζυμαρικά

Τα ζυμαρικά αποτελούν για τους περισσότερους αγαπημένη τροφή, οι γυναίκες όμως έχουν ένα παραπάνω λόγο να τα καταναλώνουν τακτικά.

Ιταλοί επιστήμονες που θέλησαν να εξετάσουν αν το ψωμί και τα ζυμαρικά σχετίζονται με τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης του καρκίνου του μαστού, μελέτησαν περισσότερες από 11.000 Ιταλίδες όλων των ηλικιών.

Από αυτές οι 4.500 γυναίκες είχαν εκδηλώσει τη νόσο, ενώ οι υπόλοιπες ήταν υγιείς και χρησιμοποιήθηκαν ως ομάδα σύγκρισης.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι γυναίκες ηλικίας 55 έως 64 ετών, των οποίων η διατροφή ήταν πλούσια σε ψωμί, διέτρεχαν κατά 60% αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, ενώ οι γυναίκες που ήταν υπέρβαρες, παρουσίασαν 45% περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν.

Ανεπηρέαστες από την αύξηση του κινδύνου έμειναν μόνο όσες γυναίκες κατανάλωναν τακτικά μεγάλες ποσότητες ζυμαρικών.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το ψωμί, λόγω του υψηλού γλυκαιμικού του δείκτη, συντελεί στην αύξηση των επιπέδων των οιστρογόνων, τα οποία θεωρούνται παράγοντας κινδύνου για τον καρκίνο του μαστού.

Αρκετές μελέτες έχουν ασχοληθεί με τη σχέση της πρόσληψης υδατανθράκων, του γλυκαιμικού φορτίου ή του γλυκαιμικού δείκτη και τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του μαστού, λόγω της επίδρασής τους στα επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης στο πλάσμα, ωστόσο τα αποτελέσματά τους είναι αντικρουόμενα.

Οι ειδικοί σημειώνουν ότι απαιτούνται περισσότερες έρευνες για να τεκμηριωθεί αυτός ο συσχετισμός.

Πηγή: onmed.gr

Tags
Back to top button