Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αντιβίωση: Πότε πρέπει να πάρουμε- Τί συμβαίνει στο κρυολόγημα; (βίντεο)

Όλη η αλήθεια για τις αντιβιώσεις. Τα κρυολογήματα προκαλούνται από ιούς και κανένα αντιβιοτικό στον κόσμο δεν μπορεί να σας βοηθήσει. Αυτή είναι η απλή αλήθεια.

Η αντιβίωση μπορεί μόνο να καταπολεμήσει μια λοίμωξη που έχει προέλθει από έναν ζωντανό (μικρο)οργανισμό: τα βακτήρια.

Γιατί το να πάρετε αντιβίωση για ένα κρυολόγημα μπορεί να είναι πρόβλημα

Μπορεί να μην σας φαίνεται ότι προκαλείται κάποια βλάβη, εάν παίρνετε ένα φάρμακο, ακόμη κι αν αυτό δεν θεραπεύει το κρυολόγημά σας, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορεί και να κάνετε κακό στον οργανισμό σας. Όταν παίρνετε αντιβίωση ενώ δεν χρειάζεται, με την πάροδο του χρόνου, το αντιβιοτικό εξασθενεί και γίνεται λιγότερο αποτελεσματικό. Κάποια μέρα θα το χρειαστείτε στα σοβαρά, επειδή θα έχετε μια ασθένεια που προκαλείται από βακτήρια, αλλά το αντιβιοτικό δεν θα είναι αποτελεσματικό για εσάς.

Ο λόγος έχει να κάνει με τα ίδια τα βακτήρια, τα οποία, όπως κάθε ζωντανός οργανισμός, αλλάζουν και μεταμορφώνονται για να επιβιώσουν. Όταν έρχονται σε επαφή ξανά και ξανά με τα αντιβιοτικά, εν τέλει θα αλλάξουν, προκειμένου να επιβιώσουν.

Αυτά τα νέα στελέχη βακτηρίων θα είναι “ανθεκτικά” σε κάποιους τύπους αντιβιοτικών. Εάν έχετε μια λοίμωξη με ένα από αυτά τα βακτήρια, ο γιατρός σας μπορεί να χρειαστεί να δοκιμάσει διάφορους συνδυασμούς φαρμάκων μέχρι να βρει αυτό που θα λειτουργεί σε εσάς. Και μπορεί να ασθενήσετε πολύ πιο σοβαρά, όσο θα περιμένετε να βρεθεί ο κατάλληλος συνδυασμός αντιβιοτικών που θα σας θεραπεύσει.

Tags
Back to top button