Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ανθοκυανίνες: Η αντικαρκινική τους δράση και πού θα τις βρείτε

Πρόσφατη έρευνα του υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α., επισημαίνει τις ευεργετικές ιδιότητες των ανθοκυανίνων στη μάχη κατά του καρκίνου.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Agricultural and Food Chemistry».

Το κόκκινο λάχανο περιέχει 36 διαφορετικά είδη ανθοκυανίνων, ενώσεις με έντονη αντιοξειδωτική δράση, στις οποίες οφείλουν ορισμένα φρούτα και λαχανικά το έντονο χρώμα τους.

Πολλές μελέτες έχουν αποδείξει, ότι πέρα από αντικαρκινική δράση οι ανθοκυανίνες βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς, ενισχύουν τη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ έχουν διπλάσιο αντιοξειδωτικό αποτέλεσμα της βιταμίνης C.

Στην μελέτη του υπουργείου Γεωργίας των Η.Π.Α., οι συμμετέχοντες ακολουθούσαν μια ολιγοθερμιδική δίαιτα, κατά τη διάρκεια της οποίας, κατανάλωναν δύο γεύματα κάθε μέρα, τα οποία συνόδευαν υποχρεωτικά 2/3, ή 1/+1/3 ή 2 φλυτζάνια μαγειρεμένο κόκκινο λάχανο. Αυτό κράτησε συνολικά τρείς μέρες.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η απορρόφηση περισσότερων ανθοκυανίνων από τον οργανισμό συνέβαινε όταν οι συμμετέχοντες κατανάλωναν περισσότερη ποσότητα του λαχανικού.

Τα οφέλη των ανθοκυανίνων εξέτασαν και Ιάπωνες επιστήμονες, η έρευνα των οποίων κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ανθοκυανίνες τροποποιούν τη λειτουργία των λιποκυττάρων και είναι πιθανό να μειώσουν τον κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου, πάθησης που έχει συνδεθεί με καρδιαγγειακές παθήσεις, διαβήτη, υπέρταση, παχυσαρκία, αυξημένη κακή χοληστερόλη και τριγλυκερίδια.

Tags
Back to top button