Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
Lifestyle

Ανοιχτά σήμερα τα μαγαζιά- Πασχαλινό ωράριο 2019

Το πασχαλινό ωράριο έχει ξεκινήσει από την Πέμπτη (18/04) και χιλιάδες καταναλωτές έχουν ξεκινήσει τις αγορές του Πάσχα. 

Σήμερα, Κυριακή 21 Απριλίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά προαιρετικά, από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει προτείνει τα καταστήματα να είναι ανοιχτά

Κυριακή 21/04: 11:00-18:00

Μ. Δευτέρα 22/04: 09:00-21:00

Μ. Τρίτη 23/04: 09:00-21:00

Μ. Τετάρτη 24/04: 09:00-21:00

Μ. Πέμπτη 25/04: 09:00-21:00

Μ. Παρασκευή 26/04: 13:00-19:00

Μ. Σάββατο 27/04: 09:00-15:00

Τη Δευτέρα του Πάσχα 29/04 τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

 

Πώς θα λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη

Για τη Θεσσαλονίκη το Πάσχα 2019 το εορταστικό ωράριο καταστημάτων διαμορφώνεται ως εξής:

Σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), η αγορά θα είναι ανοιχτή από την Πέμπτη (18/04) έως και τη Μεγάλη Εβδομάδα, από τις 10:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.

Το Σάββατο 20 Απριλίου τα καταστήματα θα λειτουργούν από τις 10:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα και την Κυριακή των Βαΐων (21/4) από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα.

Τη Μ. Παρασκευή το ωράριο είναι 13:00 - 19.00 και το Μ. Σάββατο τα καταστήματα από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00.

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα την Κυριακή του Πάσχα (28/04), όπως και την επόμενη μέρα, Δευτέρα (29/04).

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Την εορταστική αυτή περίοδο, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όσον αφορά τις αγορές σε τρόφιμα.

Όπως επισημαίνει το Ινστιτούτο Καταναλωτών, ως καταναλωτές θα πρέπει να κάνουμε έρευνα στην αγορά, για το θέμα τιμών και ημερομηνιών λήξης, ενώ για το θέμα ασφάλειας οι ευθύνες είναι των υπηρεσιακών παραγόντων. Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουμε πάντα στην ασφαλή και υγιεινή χρήση μετά την αγορά των προϊόντων.

Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι κατά την διάρκεια αυτών των ημερών, η αγορά τροφίμων ελέγχεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά, ακολουθώντας την ανάγκη του καταναλωτή για καλή και ασφαλή ποιότητα και ανάλογα καλές τιμές.

Έτσι, αλλά και παρ’ όλα αυτά, η τελική ευθύνη αγορών ανήκει στον καταναλωτή, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμόζει με ιδιαίτερη προσοχή αυστηρά κριτήρια επιλογής, έχοντας υπόψη ότι: η σχέση τιμών και ποιότητας είναι αυτονόητη. (εξαιρείται η ασυνειδησία στο ποσοστό κέρδους).

Οι αγορές τροφίμων από πλανόδιους πωλητές, από μη σταθερά και επώνυμα σημεία πώλησης ή από δήθεν παραγωγούς, θα πρέπει να αποφεύγονται συστηματικά, διότι αποτελούν χώρο διάθεσης μη ελεγχόμενων τροφίμων, πολλές φορές ακατάλληλων ή επικίνδυνων.

Οι βασικοί κανόνες που αφορούν την αναζήτηση πληροφοριών στην επισήμανση των τυποποιημένων ή μη τροφίμων ισχύουν πάντα, όπως επίσης ισχύουν οι βασικοί κανόνες σχετικά με την υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων στο τελικό στάδιο διαχείρισής τους (συντήρηση, μαγείρεμα, κλπ.) από τον καταναλωτή.

Tags
Back to top button