Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ανεξήγητες μελανιές στο σώμα μας – Πώς δημιουργούνται (Εικόνες)

Ξαφνικά, εκεί που κοιτάτε τα πόδια σας παρατηρείται μια μελανιά. Τότε, αναρωτιέστε πώς στο καλό την αποκτήσατε. Δεν θυμάστε να χτυπήσατε κάπου ή να κάνατε κάτι που να μπορεί να τη δημιούργησε.


Η παρουσία της μελανιάς είναι ανεξήγητη.

Η μελανιά δημιουργείται όταν τα αιμοφόρα αγγεία σπάσουν λόγω τραυματισμού του δέρματος. Η διαρροή αίματος προκαλεί αποχρωματισμό της περιοχής.

Τις περισσότερες φορές οι ανεξήγητοι μώλωπες είναι αποτέλεσμα ενός μικρού τραυματισμού, όπως χτυπήματος στο κρεβάτι ή σε κάποια πόρτα ή έπιπλο, που απλά δεν καταλάβατε.

Γιατί κάποιοι μελανιάζουν ποιο εύκολα;


  • Θα μπορούσε να είναι σύμπτωμα γήρανσης, καθώς το δέρμα γίνεται πιο λεπτό με την πάροδο του χρόνου.
  • Η ανεπαρκής λήψη βιταμινών παίζουν, επίσης, τον ρόλο τους. Η βιταμίνη C, για παράδειγμα, είναι ζωτικής σημασίας για την επούλωση.
  • Ασκήσεις υψηλής έντασης, όπως η άρση βαρών ή ομαδικές ασκήσεις, μπορούν επίσης να προκαλέσουν μώλωπες.

Η περιστασιακή παρουσία μελανιών δεν προκαλούν ανησυχία, ωστόσο, εάν πρήζονται ή σας πονούν σε ανυπόφορο βαθμό, καλό είναι να απευθυνθείτε στον γιατρό σας.

 

Tags
Back to top button