Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ανεξήγητες μελανιές: Ποιες οι πιθανές αιτίες – Πότε να επισκεφτείτε γιατρό

Οι μελανιές που εμφανίζονται σε διάφορα σημεία του σώματος, άνευ λόγου και αιτίας επιβάλλουν την επίσκεψη στο γιατρό.


Οι μελανιές εμφανίζονται ως αποχρωματισμοί στο δέρμα και έχουν απόχρωση μπλε, κίτρινη και μαύρη ή έναν συνδυασμό των τριών.

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορεί να εμφανίσουν μώλωπες.

Τι μπορεί να φταίει;

Έλλειψη βιταμινών


Η ανεπάρκεια βιταμινών όπως οι Β12, C, Κ, καθώς και η έλλειψη φολικού οξέος μπορεί να προκαλέσει μώλωπες.

Προχωρημένη ηλικία

Όσο τα χρόνια περνούν το δέρμα χάνει σταδιακά τις στρώσεις λίπους που το προστατεύουν, ενώ παράλληλα μειώνεται η παραγωγή του κολλαγόνου που το αποτελεί. Αυτό σημαίνει ότι το δέρμα γίνεται πιο λεπτό και ευαίσθητο στους μώλωπες.

Έκθεση στον ήλιο

Οι ακτίνες του ήλιου, ειδικά αν έχουν οδηγήσει στον παρελθόν σε έγκαυμα, κάνουν το δέρμα πιο λεπτό. Αν και η απώλεια κολλαγόνου είναι φυσιολογική με την πάροδο των ετών, η υπεριώδης ακτινοβολία επιταχύνει αυτή τη διαδικασία.

Αγγειίτιδα

Παραμένει άγνωστο τι ακριβώς προκαλεί την αγγειίτιδα. Ίσως πρόκειται για αυτοάνοσο νόσημα ή να οφείλεται σε χρόνια νόσο. Άλλα συνοδά συμπτώματα της αγγειίτιδας είναι η δύσπνοια, ο βήχας, το μούδιασμα και η αδυναμία στην παλάμη ή το πέλμα.

Σακχαρώδης Διαβήτης

Οι πάσχοντες από διαβήτη, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν με την κυκλοφοριακό τους σύστημα, είναι περισσότερο επιρρεπείς στους μώλωπες.

Αιματολογικές νόσοι

Υπάρχουν διάφορες αιματολογικές ασθένειες όπως η σήψη, η θρομβοπενία, η αιμοφιλία, η λευχαιμία, το λέμφωμα Hodgkin και η δυσλειτουργία των αιμοπεταλίων, που μπορεί να δημιουργήσουν μώλωπες.

Tags
Back to top button