Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Ανατροπή: Το μυστικό της μακροζωϊας των κατοίκων της Ικαρίας δεν κρύβεται στην διατροφή

Εκτός από τη διατροφή των κατοίκων της Ικαρίας, τι είναι αυτό που τους δίνει πολλά και καλά χρόνια ζωής;

H Α’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική ξεκίνησε μια μελέτη καταγραφής χαρακτηριστικών των κατοίκων της Νήσου Ικαρίας.

Ψάρι, φρούτα, λαχανικά και όσπρια είναι καθημερινά στο πιάτο των ηλικιωμένων Ικαριωτών αλλά, ίσως, το μυστικό είναι αλλού. Πάμε να δούμε τις συνήθειές τους!

Το 85% των συμμετεχόντων από την Ικαρία ανέφεραν πως έχουν καθημερινά φυσική δραστηριότητα, ακόμη και μετά τα 80 τους χρόνια! Αυτή λοιπόν η φυσική δραστηριότητα φαίνεται να σχετίζεται με 54% μικρότερη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακής νόσου, αλλά όχι μόνο. Η καθημερινή άσκηση δίνει λιγότερη εμφάνιση διαβήτη, μικρότερο δείκτη παχυσαρκίας και υψηλότερη HDL χοληστερόλη.

Είναι μόνο αυτά; H άσκηση και η φυσική δραστηριότητα σχετίζεται με καλύτερη νοητική εγρήγορση έτσι αυτό έδωσε στους Ικαριώτες οκταπλάσια πιθανότητα διατήρησης καλής νοητικής κατάστασης! 

 

 

Tags
Back to top button