Στο Pro News Σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας

Εμείς και οι συνεργάτες μας αποθηκεύουμε ή/και έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες σε μια συσκευή, όπως cookies και επεξεργαζόμαστε προσωπικά δεδομένα, όπως μοναδικά αναγνωριστικά και τυπικές πληροφορίες που αποστέλλονται από μια συσκευή για εξατομικευμένες διαφημίσεις και περιεχόμενο, μέτρηση διαφημίσεων και περιεχομένου, καθώς και απόψεις του κοινού για την ανάπτυξη και βελτίωση προϊόντων.

Με την άδειά σας, εμείς και οι συνεργάτες μας ενδέχεται να χρησιμοποιήσουμε ακριβή δεδομένα γεωγραφικής τοποθεσίας και ταυτοποίησης μέσω σάρωσης συσκευών. Μπορείτε να κάνετε κλικ για να συναινέσετε στην επεξεργασία από εμάς και τους συνεργάτες μας όπως περιγράφεται παραπάνω. Εναλλακτικά, μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πιο λεπτομερείς πληροφορίες και να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας πριν συναινέσετε ή να αρνηθείτε να συναινέσετε. Λάβετε υπόψη ότι κάποια επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων ενδέχεται να μην απαιτεί τη συγκατάθεσή σας, αλλά έχετε το δικαίωμα να αρνηθείτε αυτήν την επεξεργασία. Οι προτιμήσεις σας θα ισχύουν μόνο για αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε πάντα να αλλάξετε τις προτιμήσεις σας επιστρέφοντας σε αυτόν τον ιστότοπο ή επισκεπτόμενοι την πολιτική απορρήτου μας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας.Δες περισσότερα εδώ.
ΥΓΕΙΑ

Αν φέτος το καλοκαίρι δείτε στην παραλία τη μέδουσα αυτή…τρέξτε! (βίντεο)

Όσοι τύχει να πάνε διακοπές εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι, συνιστάται να μείνουν μακριά από την μέδουσα Πορτογαλική καραβέλα, τόσο στο νερό όσο και στην αμμουδιά. Η μέδουσα πλέον έχει εμφανιστεί και στη Μεσόγειο, αλλά έχει φτάσει και μέχρι τις ακτές των ΗΠΑ.


Όσο όμορφη και εξωτική μπορεί να φαίνεται αυτή η μέδουσα, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για την υγεία μας. Τα πλοκάμια αυτού του παράξενου θαλάσσιου πλάσματος είναι δηλητηριώδη και μπορούν να προκαλέσουν έντονο και επώδυνο τσίμπημα. Ακόμα και αν ξεβραστούν στην ακτή και έχουν περάσει αρκετές μέρες, το δηλητήριο τους μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα.

Ένα τέτοιο τσίμπημα μπορεί να προκαλέσει πολλαπλές αντιδράσεις του οργανισμού, μεταξύ των οποίων είναι: επώδυνη ερυθρότητα, καρδιακή δυσφορία, πυρετός, σοκ, αλλεργική αντίδραση που μπορεί να οδηγήσει σε αναπνευστικές δυσκολίες, παράλυση και πιθανώς ακόμη και θάνατο σε ακραίες περιπτώσεις. Αν τύχει και σας τσιμπήσει μια τέτοια μέδουσα, αναζητήστε ιατρική βοήθεια και μην ουρήσετε την προσβεβλημένη περιοχή! Αντίθετα με την κοινή πεποίθηση, τα ούρα θα το χειροτερέψουν. Χρησιμοποιήστε μια κρύα κομπρέσα για να μειώσετε τον πόνο και το οίδημα.

Στο βίντεο που ακολουθεί, μάθετε περισσότερες πληροφορίες για αυτά τα παράξενα θαλάσσια πλάσματα, που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πλησιάσετε και να τη πάρετε στα χέρια:

Tags
Back to top button